Skip to main content

Summer Noodles

Een frisse maaltijdsalade is met dit warme weer een van mijn favoriete dingen om te maken. Met aardappelen en pasta een klassieker, wat moderner wellicht met noedels. Het maakt het eten wat lichter in calorieën (onder de 500) en is lekker snel klaar. Het meeste werk zit in het wachten op de oven :). Met dit recept valt heel goed te variëren, je kunt er qua groentes en vlees/vis in doen wat je nog hebt liggen. Zo is het ook erg lekker met gebakken zalmblokjes of gekookte ham.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 125g mihoen (of andere noedels)
  • 1/2 bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 oranje of gele puntpaprika, in dunne plakjes
  • 1 komkommer, zonder zaadlijsten, in julienne of linten geschaafd
  • 1 bosui, in dunne plakjes
  • 1 avocado, in blokjes
  • 2el groene currypoeder van Jonnie Boer
  • 2el neutrale olie (zonnebloem- of rijstolie)
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 1el zoete chilisaus
  • handje gesneden koriander
  • handje gehakte pinda's
  • gebakken knoflookgarnalen
  • 4 zachtgekookte eitjes
  • peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de bloemkoolroosjes in een kom en meng er 1el currypoeder, 1 el olie, zout en peper door. Leg op wat bakpapier in de oven en laat in 15-17 minuten gaar en iets bruin worden. Laat daarna afkoelen.
Wel de mihoen in kokend water (of kook andere noedels) en spoel koud. Maak in een grote kom de dressing van de limoenrasp en sap, resterende currypoeder, olie, chilisaus en een beetje zout. Meng er de noedels doorheen zodat ze niet gaan plakken. Voeg de paprika, bosui, komkommer, koriander en avocado toe en meng goed door. Schep in diepe borden en maak af met de garnalen, pinda's en het eitje. Het oog wil ook wat dus maal er nog wat peper overheen, smakelijk eten!


Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Tomatensoep met vijg en komijn

Over het boek 'Moro' heb ik al eens vaker geschreven. Het is een van mijn favoriete kookboeken waar ik al vrijwel alle recepten uit heb gemaakt. Mijn boek is vrijwel niet meer te krijgen maar de opvolgers zijn allemaal even goed. Deze soep stond al heel lang bij Niels op het verlanglijstje; het maken ervan was alleen wat lastiger omdat er maar zo kort verse vijgen verkrijgbaar zijn. Heerlijk zoet en zacht van smaak was ik wel benieuwd of deze smaak overeind bleef bij een sterke tomatensoep. Uiteraard was dit helemaal perfect! Een geweldige combinatie van fris, zoet, hartig en vol. De soep is veganistisch, maar niemand gaat hier iets aan missen... Voor 4 flinke borden heb je nodig: 3el olijfolie 1 grote ui, grof gehakt 1 groene paprika, grof gehakt 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes 1el komijnzaad, licht gebruind in een droge koekenpan 1 blik biologische tomatenblokjes (400ml) 1 natriumarm groentebouillonblokje 100g gedroogde vijgen 1 kilo goede tomaten, in pla...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...