Skip to main content

Puur Mercure

Vandaag heb ik, samen met twee vriendinnen, mijn benen onder de tafel geschoven bij Puur Mercure voor een High Wine. Ik mag rustig wel zeggen dat dat niet vervelend was! Het idee is: een glas prosecco, drie glazen wijn, een glas sherry of port en allerhande begeleidende hapjes voor 34,95.  Het is nog wat uitgebreider als bij een hightea, aangezien hier een amuse, voorgerecht en nagerecht bij zat. 
De amuse was een mousse van paprika met komkommer, voor bij de prosecco. Daarna kregen we een volle droge witte wijn, begeleid door een voorgerecht van quinoa met kabeljauw en drie structuren van meiknol. De meiknol nam echt een hoofdrol aan, er zat een mousse bij die heel intens van smaak was. Vervolgens kregen we een etagère gevuld met allerhande lekkers, vergezeld door een frisse, fruitige witte:



Op de etagere vindt je: Tortillachips met kaas en tomatensaus, gepaneerde garnalen, garnalenkroketjes, mini-olijfjes, gezouten amandelen, een bonbon van gerookte zalm met roomkaas en gedroogde tomaat, een salade met appel en garnalen, mosterdsoep, mosselen, ernaast nog gebakken zwaardvis met spinazie en brood met smeersels. We hadden de geen vlees variant, vandaar de grote hoeveelheid aan vis. 
Als dessert hadden Deborah en ik een viertal kazen met een lekkere medium dry sherry. Marije had een zoet toetje met frambozen panna cotta, een mini ijshoorntje met ananasmousse en ijs (weet niet meer wat voor soort :)). 

Het is echt heel gezellig om zo in een ongedwongen setting aan van alles te knabbelen, lekker te kletsen en ondertussen goede wijntjes te drinken. Aangezien ik bij een hightea de zoete dingen nooit het lekkerst vind is dit een beter alternatief. Maar ik weet niet van veel plekken waar ze er met amuses, voorgerechten en toetjes een decadent tintje aan geven. En dat vind ik toch wel leuk :)

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Tomatensoep met vijg en komijn

Over het boek 'Moro' heb ik al eens vaker geschreven. Het is een van mijn favoriete kookboeken waar ik al vrijwel alle recepten uit heb gemaakt. Mijn boek is vrijwel niet meer te krijgen maar de opvolgers zijn allemaal even goed. Deze soep stond al heel lang bij Niels op het verlanglijstje; het maken ervan was alleen wat lastiger omdat er maar zo kort verse vijgen verkrijgbaar zijn. Heerlijk zoet en zacht van smaak was ik wel benieuwd of deze smaak overeind bleef bij een sterke tomatensoep. Uiteraard was dit helemaal perfect! Een geweldige combinatie van fris, zoet, hartig en vol. De soep is veganistisch, maar niemand gaat hier iets aan missen... Voor 4 flinke borden heb je nodig: 3el olijfolie 1 grote ui, grof gehakt 1 groene paprika, grof gehakt 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes 1el komijnzaad, licht gebruind in een droge koekenpan 1 blik biologische tomatenblokjes (400ml) 1 natriumarm groentebouillonblokje 100g gedroogde vijgen 1 kilo goede tomaten, in pla...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...