Wanneer Italië puristen het recept hieronder lezen rennen ze vast gillend weg. Paddestoelen in de carbonara??? En room??? Dat kan dus echt niet. Maar aangezien ik er een heerlijke paddestoelenmelange in wil en geen pancetta kan het dus wel. Bij een klassieke carbonara heb je eigenlijk geen room nodig. Je maakt een sausje door een ei te klutsen en dit samen met wat kookvocht door de nog hete pasta te mengen. Je krijgt dan een prachtige fluwelen saus.
Ik heb er een hoop paddestoelen doorheen gemengd, daardoor had ik net iets meer saus nodig. Dan is room toch wel iets lekkerder als kookwater :). En aangezien mijn recept toch al vloeken in de kerk is....
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
Ik heb er een hoop paddestoelen doorheen gemengd, daardoor had ik net iets meer saus nodig. Dan is room toch wel iets lekkerder als kookwater :). En aangezien mijn recept toch al vloeken in de kerk is....
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
- 175g korte pasta (ik had trofie, fusilli kan ook)
- 400g gemengde paddestoelen, grof gesneden
- 3el olijfolie
- 1 ui, in halve ringen
- 1 teen knoflook, in plakjes
- 1 ei, geklutst
- 3el kookroom (of koffiemelk)
- 40g parmezaan
- 5 gare kastanjes, gepeld en in blokjes
- klontje boter
- handje fijngesneden bladpeterselie
- zout en peper
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bak ondertussen in 1 el olie eerst de ui mooi bruin. Voeg na een tijdje de knoflook toe. Haal uit de pan, voeg 2 el olie toe en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin. Ze moeten piepen in de pan, dan staat deze heet genoeg. Kruid ze met zout en peper.
Haal dit er ook uit, doe het klontje boter in de pan en bak hierin de blokjes kastanje bruin en knapperig. Dit is de smaakmaker die het gerecht bijzonder maakt.
Als de pasta gaar is giet je deze af, zet de pan terug op een laag vuurtje en giet de room erbij. Wanneer deze pruttelt draai je het vuur uit en voeg je het ei toe. Acuut goed doorroeren, anders krijg je eierklonten, da's echt niet lekker. Voeg de paddestoelen en peterselie toe, roer goed door en rasp er de parmezaan over. Kruid goed met peper en roer weer door.
Serveer met de lekkere stukjes kastanje erover.
Smakelijk!
Comments
Post a Comment