De herfst is pas net begonnen en de verkoudheden gaan alweer lekker rond. Hier ontkomen we er ook niet aan, Noora praat heerlijk nasaal en ikzelf kan het met de zakdoekjes niet bijhouden.
Ik was daarom helemaal happy toen ik zag dat Niels een pompoen had meegenomen van de markt. Pompoensoep heeft altijd dat verwarmende en troostrijke met zijn fluwelige zachtheid. En je kunt er zoveel verschillende kanten mee op qua kruiden.
Ditmaal heb ik gekozen om het alle boosts te geven die ik kon vinden, aangezien mijn smaak half weg is door die verstopte neus. Zoet, zout, pittig, fris, aromatisch, het kan allemaal bij pompoen!
Je hebt nodig (5 borden):
Ik was daarom helemaal happy toen ik zag dat Niels een pompoen had meegenomen van de markt. Pompoensoep heeft altijd dat verwarmende en troostrijke met zijn fluwelige zachtheid. En je kunt er zoveel verschillende kanten mee op qua kruiden.
Ditmaal heb ik gekozen om het alle boosts te geven die ik kon vinden, aangezien mijn smaak half weg is door die verstopte neus. Zoet, zout, pittig, fris, aromatisch, het kan allemaal bij pompoen!
Je hebt nodig (5 borden):
- 3el olijfolie
- 1 hele flespompoen, ontdaan van zaden en in blokjes (dus niet schillen!)
- 1 aardappel, geschild en in blokjes
- 2 duimen gember, geschild en fijngehakt
- 1 grote ui, in halve ringetjes
- 1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
- 3 tenen knoflook, in plakjes
- 1tl komijnpoeder
- 2tl kerriepoeder
- 1 groentebouillonblokje
- 1 liter kokend water
- rasp van een hele sinaasappel
- sap van een halve sinaasappel
- 75g creme fraiche
- 100g Orzo of Vermicelli
- zout en peper
- 1tl sambal badjak
- 1el extra vergine olijfolie
- 50g gebruinde pijnboompitten
- wat bieslook of koriander
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak op middelhoog vuur de gember, ui, knoflook en rode peper zacht. Dit mag ongeveer 10 minuten duren. Voeg de komijn en kerrie toe, bak even door. Doe de aardappel en pompoen erbij, bak dit ook even mee. Blus af met het hete water tot de pompoen net onder staat, doe het bouillonblokje erbij en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. In deze tijd kun je de orzo even voorkoken in een apart pannetje.
Pureer de soep mooi fijn met de staafmixer en breng op smaak met de sinaasappelsap, rasp, creme fraiche, zout en peper. Meng de orzo erdoor.
Meng in een schaaltje de sambal met de el olijfolie, er overheen gedruppeld is dit een lekkere manier om de soep een extra kick te geven. Serveer de soep met de pijnboompitten, sambal en wat groene kruiden.
Comments
Post a Comment