Van schorseneren word ik altijd heel blij, het is een van de smaakvolste wortelgroentes die er zijn. In dit recept komen ze compleet tot hun recht, zonder opsmuk en simpel bereid.
Ik gebruik gekookte schorseneren in dit recept, wil je weten hoe je ze kookt kun je dat hier teruglezen.
Je hebt nodig:
Ik gebruik gekookte schorseneren in dit recept, wil je weten hoe je ze kookt kun je dat hier teruglezen.
Je hebt nodig:
- 400g gekookte schorseneren, in stukken van 4-5cm
- 100ml slagroom
- klontje roomboter
- 1 avocado, in blokjes
- zout en peper
Verwarm het klontje roomboter op halfhoog vuur en voeg de schorseneren toe. Bak ze een paar minuten tot ze beginnen te bruinen, voeg dan de slagroom toe. Kruid met zout en peper en laat de slagroom al roerend inkoken. De slagroom vormt een heerlijk plakkerig laagje om de schorseneren, heerlijk met hun eigen licht zoete smaak. Draai het vuur uit en schep de avocado erdoor, laat die nog even mee warm worden. Je weet niet wat je proeft...
Samen met een licht gekruide couscous, gedroogde tomaatjes, vega worstje en een lekkere dot kruidenyoghurt een heerlijke maaltijd.
Noora had dit keer een anti schorseneer bui maar heeft verder haar hele bord leeggegeten. De avocado was natuurlijk wel goedgekeurd :).
Comments
Post a Comment