Vandaag een recept van een mysteryguest! Voor het 2 jarige jubileum van onze Smulpapen groep had de beheerder een Foodswap voorgesteld waar iedereen vol enthousiasme aan heeft meegedaan. Superleuk! Vrijdag kreeg ik een spannend pakje aan waarin een mooie slinger, prikkers en een mooi versierd recept zat. Ook goed in mijn straatje, een heerlijke bonenburger!
Vandaag dus maar aan de slag gegaan met Flowie's Bonenburger, met een paar minieme aanpassingen :).
Ingrediënten voor 2 grote en 1 kleine smulpaap:
Ingrediënten voor 2 grote en 1 kleine smulpaap:
- 1 blik kapucijners (400g, uitlekgewicht 250g)
- 1 klein blik zwarte bonen (200g uitlekgewicht 125g)
- 35g havermout plus wat extra
- 30g zonnebloempitten
- 1/2 ui, fijngesnipperd
- 1teen knoflook, fijngehakt
- 2el ketchup
- 2el agavesiroop of ahornsiroop
- 1/2tl chilipoeder
- 1tl komijnpoeder
- 2el olie
- beetje zout en peper
Voor het broodje en de topping:
- 3 sesambolletjes
- beetje veldla
- 1 augurk, in plakjes
- 6 cherrytomaten, in plakjes
- een paar uienringen
- beetje mayo
- 50g CastelloBlack (pittige Engelse schimmelkaas, of iets vergelijkbaars)
Spoel de bonen af en laat ze goed uitlekken, doe ze in een schaal en ga er een paar keer met de staafmixer doorheen, tot ongeveer 3/4 gepureerd is. Voeg de 35g havermout, zonnebloempitten, ui, knoflook, ketchup, agavesiroop, chilipoeder, komijn, zout en peper toe en meng goed door. Is het mengsel te nat voeg nog wat havermout toe, is het te droog nog wat ketchup. Meng goed door en vorm er burgers van. Strooi nog wat havermout op een bord en haal de burgers daar doorheen, dan krijg je een lekker krokant korstje.
Verhit de olie in een bakpan op halfhoog vuur en bak daarin de burgers in zo'n 12 minuten bruin. Wanneer je ze na 6 minuten omkeert leg dan de kaas op de hete bovenkant van de burger, dan smelt deze er lekker overheen.
Ondertussen kun je mooi de broodjes in de oven bruin laten worden. Ik bak ze altijd met de opengesneden kant naar boven, hou wel van het macDonalds effect (zacht van buiten). Beleg de broodjes als ze klaar zijn met de mayo, sla, augurk, uienringen en tomaat. De burger mag er bovenop, klap dicht en zet vast met een mooie prikker.
Smakelijk!
Met wat zoete aardappel frites en een komkommersalade erbij een lekkere maaltijd. Thanks Flowie!
Comments
Post a Comment