De biologische kraam op de zaterdagmarkt heeft naast erg lekkere kaas ook een groot assortiment zuivel en vleesvervangers. Zo hadden we deze keer gerookte tofu. Echt een aanrader! Prima vervanger voor gerookte spekjes in een stamppot of zoals nu in een stirfry. Is door het roken al wat droger (bakt dus beter krokant) en komt in een pakje van 200g, precies de goede hoeveelheid voor ons.
Leuke bijkomstigheid: Weer een vegan maaltje zonder dat je het idee hebt dat je iets mist :).
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
Leuke bijkomstigheid: Weer een vegan maaltje zonder dat je het idee hebt dat je iets mist :).
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
- 3el rijstolie
- 175g soba noedels
- Sugar snaps (afgehaald)
- 150g kastanjechampignons, in kwarten
- 200g gerookte tofu, in blokjes van nog geen centimeter
- wat gemalen zwarte peper
- snuf paprikapoeder
- 1 flinke duim gember, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 sjalotje, fijngesnippers
- 1tl wit sesamzaad
- 1tl zwart sesamzaad
- 2el sojasaus (minder zout)
- 2 snufjes shichimi togarashi
- wat wasabi nootjes (of boontjes in mijn geval)
Verhit 1el olie in een wok of goede bakpan en daarin de tofu in 10 minuten goudbruin. Bestrooi op de helft van de baktijd met paprikapoeder en zwarte peper. Haal uit de pan en zet even opzij.
Blancheer terwijl de tofu bakt de sugar snaps 5 minuten en giet af. Zet daarna de pan terug op het vuur en vil met water om er de soba noedels in te koken. Kook deze 6 minuten, giet ook af en spoel koud met water om plakken te voorkomen. Zet even opzij.
Neem de pan waar je de tofu in hebt gebakken en verhit er de resterende 2el olie in. Bak de gember, knoflook en sjalot 30 seconden op hoog vuur en voeg de sugar snaps en champignons toe. Bak dit een minuut of 3. Roer er de beide soorten sesamzaad en de sojasaus door, gevolgd door de noedels. Warm even goed door en voeg indien nodig een scheutje water toe als het te droog wordt. Serveer bestrooid met de blokjes tofu, een snuf shichimi togarashi (dit alleen voor de volwassenen!) en wat wasabinootjes. Smakelijk!
Comments
Post a Comment