Soms val ik een beetje in herhaling. Maar dat komt echt alleen omdat ik dit zo lekker vind. Gegrilde little gem is mijn favoriete manier om sla te eten en als je het nog niet geprobeerd hebt moet je het nu doen. Ik had van de markt verse capucijners om deze salade mee te maken maar hij kan ook prima met (diepvries)erwten of dubbel gedopte tuinboontjes. Hij is zo wie zo lekker door de gegrilde sla :)
Je hebt nodig:
Je hebt nodig:
- 2 kropjes little gem, in kwarten
- 5 ons verse kapucijners (275g gedopt) en 5 minuten geblancheerd
- 2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
- beetje bloemkool, fijngehakt
- 60g oude kaas op parmezaan (of beide)
- handje bieslook, fijngehakt
- handje platte peterselie, fijngehakt
- 3el goede balsamico
- 1el olijfolie
- 2el olijfolie extra vierge
- zout en peper
Ver hit de ene lepel olijfolie in een goede bakpan en grill hierin de snijkanten van de little gem tot ze mooi bruin zijn. Laat even afkoelen en snij daarna de bladeren los van het stronkje. Verdeel 1 stronkje over een groot bord, strooi er de helft van de kapucijners, bleekselderij, bloemkool, balsamico, olijfolie, zout en peper over. Herhaal met de rest van de ingredienten en maak af met de kaas, bieslook en peterselie.
Zo simpel, de zomer in je mond...
Wij aten er niets meer bij dan gebakken aardappeltjes, vlees(vervangers) of vis vind ik vaak niet meer nodig als je sterk smakende kaas hebt. Noora heeft weer gesmuld van de kapucijners, ze houdt echt heel erg van alle groene boontjes, of het nou erwten, tuinbonen, sperziebonen of kapucijners zijn. Het is alleen voor die kleintjes wat vervelend eten, 1 erwt per keer zo ongeveer :)
Comments
Post a Comment