Je kunt hem best onder het lijstje vergeten fruit scharen, de kweepeer. Maar hij is zo lekker! Als je van stoofperen houdt vindt je dit misschien nog wel lekkerder...
Je hebt nodig:
Je hebt nodig:
- 4 grote kweeperen, schoongeboend, in kwarten en het klokhuis eruit
- 200ml troebel appelsap
- 1 flinke el goede honing
- 4 kaneelstokjes
- 4 laurierblaadjes
- vanille essence of een opengesneden vanillepeul
Neem een grote schaal of een ovenvaste pan en meng alle ingrediënten goed. Dek de schaal losjes af met aluminiumfolie en zet voor 2.5 uur in de oven. Roer elk uur even om. In deze tijd verandert het vruchtvlees van wit/gelig in diep oranje en worden ze heerlijk zacht. Haal je de schil eraf heb je kans dat ze tot moes uit elkaar vallen,. vandaar dat ik ze in de schil hou.
Super bij rode kool en stoofvlees maar ook heerlijk als toetje natuurlijk!
Comments
Post a Comment