Het is een paar weken geleden dat ik heb geschreven, dit omdat wij een mooie trip naar Portugal hebben gemaakt. Uiteraard hebben we daar heerlijk gegeten, veel vis zoals heilbot, zeebaars en inktvis. Heb ook de fameuze bacalhau gegeten; gedroogde en gezouten kabeljauw die je enkele malen wast en weekt, droogt en daarna bakt in de olijfolie. De smaak was goed maar wel een beetje droog.
Later ook nog kleine inktvisjes in zijn geheel gehad, in een prachtig simpel restaurantje. Noora vond de tentakels naar spekjes smaken :)
Later ook nog kleine inktvisjes in zijn geheel gehad, in een prachtig simpel restaurantje. Noora vond de tentakels naar spekjes smaken :)
Vandaag had ik zin in Aziatisch maar ik kon niet kiezen. Een gerecht dat mijn vader vroeger wel eens maakte was broccoli met cashewnoten in oestersaus. Daar had ik zin in maar ik had ook zin in iets met soba noedels. En in zwarte bonensaus. Het gerecht van mijn vader en de zwarte bonensaus is Chinees, de noedels zijn Japans. Lekker fusion dus, en lekker was het!
Je hebt nodig:
- 150g soba noedels
- 1 flinke stronk broccoli, in roosjes
- 1 ui in halve ringen
- 1 duim gember, fijngehakt
- 1 el zwarte bonensaus
- 2 bosuitjes in dunne ringetjes
- klein handje koriander, fijngehakt
- 75g macadamia's en pecannoten, verbrokkeld
- 1 theelepel honing
- 200g tofu in reepjes
- 2el bloem
- 1theelepel Chinees 5-kruidenpoeder
- 1el maizena, opgelost in 2 el water
- 3el arachide olie
- zout en peper
Zet een kookpan gevuld met 1.5L water op het vuur en breng aan de kook. Meng de tofu met de bloem, wat zout en peper en het 5-kruidenpoeder. Bak dit in 1 el olie in een wok mooi goudbruin en haal uit de pan.
Als het water kookt voeg je daar de soba noedels en de broccoli aan toe. De noedels moeten 7 minuten koken en dan is de broccoli ook meteen gaar. Ondertussen gaat de wok terug op het vuur en verhit je de laatste olie erin. Bak hierin de ui en gember snel bruin, voeg de bonensaus en 250ml water toe. Ik gebruikte wat kookwater van de noedels, dat is al kokend heet. Roer de saus goed door en voeg de maizena toe, tot deze mooi dikkig is. Ondertussen bak je de noten in een klein pannetje bruin en knapperig met behulp van wat zout en een beetje honing.
Giet de noedels met broccoli af en voeg meteen toe aan de saus. Meng goed door. Draai het vuur uit en meng de bosui met de koriander erdoor. Verdeel over 3 borden en garneer met de noten. Leg de tofu daar weer bovenop, zo blijft het lekker krokant.
Erg fijn, zo'n gerecht als dit kost je niet meer dan 25 minuten in de keuken en de smaak is fenomenaal! Zelf had ik er nog wat Thaise vissaus met pepers bij, extreem pittig maar erg lekker.
Comments
Post a Comment