Een frisse maaltijdsalade is met dit warme weer een van mijn favoriete dingen om te maken. Met aardappelen en pasta een klassieker, wat moderner wellicht met noedels. Het maakt het eten wat lichter in calorieën (onder de 500) en is lekker snel klaar. Het meeste werk zit in het wachten op de oven :). Met dit recept valt heel goed te variëren, je kunt er qua groentes en vlees/vis in doen wat je nog hebt liggen. Zo is het ook erg lekker met gebakken zalmblokjes of gekookte ham.
Voor 4 personen heb je nodig:
Voor 4 personen heb je nodig:
- 125g mihoen (of andere noedels)
- 1/2 bloemkool, in kleine roosjes
- 1 oranje of gele puntpaprika, in dunne plakjes
- 1 komkommer, zonder zaadlijsten, in julienne of linten geschaafd
- 1 bosui, in dunne plakjes
- 1 avocado, in blokjes
- 2el groene currypoeder van Jonnie Boer
- 2el neutrale olie (zonnebloem- of rijstolie)
- rasp en sap van 1 limoen
- 1el zoete chilisaus
- handje gesneden koriander
- handje gehakte pinda's
- gebakken knoflookgarnalen
- 4 zachtgekookte eitjes
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de bloemkoolroosjes in een kom en meng er 1el currypoeder, 1 el olie, zout en peper door. Leg op wat bakpapier in de oven en laat in 15-17 minuten gaar en iets bruin worden. Laat daarna afkoelen.
Wel de mihoen in kokend water (of kook andere noedels) en spoel koud. Maak in een grote kom de dressing van de limoenrasp en sap, resterende currypoeder, olie, chilisaus en een beetje zout. Meng er de noedels doorheen zodat ze niet gaan plakken. Voeg de paprika, bosui, komkommer, koriander en avocado toe en meng goed door. Schep in diepe borden en maak af met de garnalen, pinda's en het eitje. Het oog wil ook wat dus maal er nog wat peper overheen, smakelijk eten!
Comments
Post a Comment