Skip to main content

Pasta met spinazie saus

Een heerlijk makkelijk recept vandaag! En het draait allemaal om de lekkere saus. Normaliter maak ik spinazie klaar als salade, of snel geroerbakt met pijnboompitten en krenten, of uiteraard verwerkt in een ander gerecht. Wat ik vandaag heb gemaakt is eigenlijk niks meer of minder als spinazie á la crème maar dan vers gemaakt. Erg lekker en heel gezond omdat er zomaar 500g spinazie door gaat. In combinatie met een lekkere pasta, zalm en tomatensalade kan het haast niet makkelijker!

Je hebt nodig:

  • 350g verse gevulde pasta (ik had met parmaham en parmezaan maar het staat je vrij om een andere te gebruiken)
  • sjalotje, gesnipperd
  • 500g spinazie
  • snuf bouillonpoeder (of 1el fond)
  • klontje roomboter
  • zout en peper
  • snuf vers geraspte nootmuskaat
  • 60-70 ml kookroom light
  • stukje zalm
  • drupje extra vierge olijfolie
  • wat geraspte parmezaan
Begin met de spinazie, deze heeft een half uurtje nodig. Fruit in een diepe pan met deksel het sjalotje zacht in de boter. Voeg de spinazie in delen toe tot alles geslonken is. Doe er een klein scheutje water bij en laat met deksel op de pan zo'n 20 minuten stoven. Haal de deksel van de pan en breng op smaak met de fond, zout, peper en nootmuskaat. Laat het grootste deel van het vocht verdampen. 
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak de zalm mooi bruin. Maak de saus af met wat kookroom. Schep de pasta op een bord en schep er wat saus over. Maak af met de kaas, wat olijfolie, nog een draai van de pepermolen en als laatste het stukje zalm. Smakelijk!


Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is. Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker! Je hebt nodig: 110g stevige pasta 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd ...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...