Een heerlijk makkelijk recept vandaag! En het draait allemaal om de lekkere saus. Normaliter maak ik spinazie klaar als salade, of snel geroerbakt met pijnboompitten en krenten, of uiteraard verwerkt in een ander gerecht. Wat ik vandaag heb gemaakt is eigenlijk niks meer of minder als spinazie á la crème maar dan vers gemaakt. Erg lekker en heel gezond omdat er zomaar 500g spinazie door gaat. In combinatie met een lekkere pasta, zalm en tomatensalade kan het haast niet makkelijker!
Je hebt nodig:
Je hebt nodig:
- 350g verse gevulde pasta (ik had met parmaham en parmezaan maar het staat je vrij om een andere te gebruiken)
- sjalotje, gesnipperd
- 500g spinazie
- snuf bouillonpoeder (of 1el fond)
- klontje roomboter
- zout en peper
- snuf vers geraspte nootmuskaat
- 60-70 ml kookroom light
- stukje zalm
- drupje extra vierge olijfolie
- wat geraspte parmezaan
Begin met de spinazie, deze heeft een half uurtje nodig. Fruit in een diepe pan met deksel het sjalotje zacht in de boter. Voeg de spinazie in delen toe tot alles geslonken is. Doe er een klein scheutje water bij en laat met deksel op de pan zo'n 20 minuten stoven. Haal de deksel van de pan en breng op smaak met de fond, zout, peper en nootmuskaat. Laat het grootste deel van het vocht verdampen.
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak de zalm mooi bruin. Maak de saus af met wat kookroom. Schep de pasta op een bord en schep er wat saus over. Maak af met de kaas, wat olijfolie, nog een draai van de pepermolen en als laatste het stukje zalm. Smakelijk!
Comments
Post a Comment