Een klassieker in de Italiaanse keuken: Melone con Prosciutto, oftewel meloen met ham. Erg lekker in de zomer en een favoriet bij Noora. Omdat ik er een maaltijd van wilde maken heb ik er een pastasalade van gemaakt. Een groot succes, het bordje ging zonder morren in tien minuten op! En met veel fruit en groente ook nog erg gezond :)
Je hebt nodig:
Je hebt nodig:
- 170g boekweit- of volkorenpasta (ik had boekweit)
- 2el extra vergine olijfolie
- zout en peper
- 1/2 honingmeloen, in stukjes gesneden
- 200g hele cherrytomaten
- 50g Parmaham
- 50g parmezaanse kaas, in blokjes
- handje bieslook, in korte stukjes
- 3 handjes rucolamelange
- een extra druppeltje extra vierge olijfolie
- een paar druppels balsamico
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar laat nog een paar eetlepels kookvocht in de pan. Meng met de 2 el olijfolie, zout, peper en laat afkoelen. Roer regelmatig door om de pasta niet aan elkaar te laten plakken. Ik heb het niet in de koelkast gezet, dan wordt de pasta zo melig.
Verwarm een bakpan die niet aanbakt op middelhoog vuur en bak daarin de (5) plakjes parmaham krokant, laat op keukenpapier uitlekken. Bak in het restje bakvet de tomaatjes in zijn geheel tot het velletje knapt, dat is zo'n vier minuten. Voeg de tomaatjes, de helft van de bieslook, de meloen en kaas toe aan de pasta en meng weer.
Neem drie borden en leg daar de sla op, druppel wat olie en balsamico over de rand. Verdeel de salade over het midden van de borden en maak af met stukjes parmaham en het restant van de bieslook. Smakelijk!
Comments
Post a Comment