Buitenbeentjes. De naam die een zekere winkelketen gegeven heeft aan groentes die de rigoreuze keuringen niet redden. Omdat ze te klein zijn of een beetje krom, of omdat de kleur niet goed is. Ze smaken er niet minder om en kosten minder dan de helft van hun 'perfecte' broers en zusjes. Deze keer had ik een zak paprika buitenbeentjes. Het waren er wel tien, in de drie stoplicht kleuren. Voor dit recept heb ik er acht gebruikt. Vol met groentjes dus. Zacht gegrold in de oven om ze te ontdoen van hun velletje, waarna ze echt op hun lekkerst zijn. Fris en zoet. Ideaal dus als een alternatief voor een caprese geïnspireerde gnocci.
Nodig voor 2.5 personen:
Nodig voor 2.5 personen:
- 8 kleine paprika's (of 5 grote)
- 3 wortels, geschrapt
- 2el olijfolie
- 400g koelverse gnocci
- 2el extra vergine olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst of geraspt
- 1el witte wijnazijn
- zout en peper
- 1 bol buffelmozzarella, in stukjes
- flinke hand basilicumblaadjes
- handje gebroken geroosterde walnoten
Verwarm de oven op 175 graden. Was de paprika's, droog ze goed af en smeer ze in met olie. Leg ze op een rooster in het midden van de oven en laat een kwartiertje roosteren. Draai ze dan om en bak ze nog een kwartiertje. Laat rustig afkoelen en verwijder daarna het velletje, steel en zaadjes. Probeer het vocht wat eruit komt op te vangen in een bakje, dit gaat later door de saus.
Doe de helft van de paprika's (geel en groen) in een maatbeker en voeg extra vierge olijfolie, knoflook, paprikawater, wijnazijn, zout en peper toe Pureer tot een fijne saus met de dikte van vla. Ik had iets te veel gemaakt maar het is ook lekker op een toastje :).
Kook de gnocci volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en meng de saus erdoor, samen met basilicumblaadjes. Schep in diepe borden en leg de mozzarella en reepjes rode en gele paprika erop, bestrooi met de nootjes en maak af een toefje basilicum. Smakelijk!
Comments
Post a Comment