Skip to main content

Gnocci met paprika

Buitenbeentjes. De naam die een zekere winkelketen gegeven heeft aan groentes die de rigoreuze keuringen niet redden. Omdat ze te klein zijn of een beetje krom, of omdat de kleur niet goed is. Ze smaken er niet minder om en kosten minder dan de helft van hun 'perfecte' broers en zusjes. Deze keer had ik een zak paprika buitenbeentjes. Het waren er wel tien, in de drie stoplicht kleuren. Voor dit recept heb ik er acht gebruikt. Vol met groentjes dus. Zacht gegrold in de oven om ze te ontdoen van hun velletje, waarna ze echt op hun lekkerst zijn. Fris en zoet. Ideaal dus als een alternatief voor een caprese geïnspireerde gnocci.

Nodig voor 2.5 personen:

  • 8 kleine paprika's (of 5 grote)
  • 3 wortels, geschrapt
  • 2el olijfolie
  • 400g koelverse gnocci
  • 2el extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst of geraspt
  • 1el witte wijnazijn
  • zout en peper
  • 1 bol buffelmozzarella, in stukjes
  • flinke hand basilicumblaadjes
  • handje gebroken geroosterde walnoten
Verwarm de oven op 175 graden. Was de paprika's, droog ze goed af en smeer ze in met olie. Leg ze op een rooster in het midden van de oven en laat een kwartiertje roosteren. Draai ze dan om en bak ze nog een kwartiertje. Laat rustig afkoelen en verwijder daarna het velletje, steel en zaadjes. Probeer het vocht wat eruit komt op te vangen in een bakje, dit gaat later door de saus. 
Doe de helft van de paprika's (geel en groen) in een maatbeker en voeg extra vierge olijfolie, knoflook, paprikawater, wijnazijn, zout en peper toe Pureer tot een fijne saus met de dikte van vla. Ik had iets te veel gemaakt maar het is ook lekker op een toastje :).
Kook de gnocci volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en meng de saus erdoor, samen met basilicumblaadjes. Schep in diepe borden en leg de mozzarella en reepjes rode en gele paprika erop, bestrooi met de nootjes en maak af een toefje basilicum. Smakelijk!


Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...