Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer!
Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :).
Je hebt nodig:
Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk om te helpen ze aan te rijgen en wilde even veel stokjes als wij :).
Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :).
Je hebt nodig:
- 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g
- 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd
- paar handjes basilicum
- 3el extra vierge olijfolie
- 2el goede sherry- of wijnazijn
- 1tl bruine basterdsuiker
- 1teen knoflook, heel fijn gehakt
- 1 theelepel geroosterd venkelzaad
- zeezout en versgemalen peper
- 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen)
- paar handen veldsla
- 150g peultjes
Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk om te helpen ze aan te rijgen en wilde even veel stokjes als wij :).
Kook vervolgens de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe er de laatste 5 minuten de peultjes bij. Maak ondertussen de dressing: Kneus het venkelzaad licht in de vijzel en doe in een mengkommetje. Voeg daar de olijfolie, azijn, suiker, knoflook, zout en peper aan toe. Meng goed en bestrijk hiermee de druivenspiesjes. Verwarm een grillpan op hoog vuur en rooster de spiesjes aan twee zijdes mooi gestreept.
Maak de borden op met wat veldsla. Giet de pasta met peultjes af en meng er wat van de dressing doorheen, leg op de sla. Scheur een stukje uit beide bollen mozzarella (of niet als je geen mini mee-eter hebt) en leg op de pasta. Bestrooi met de basilicumblaadjes. Ris per bord van één spies de druiven af en leg de andere twee erbij. Verdeel de resterende dressing over de borden.
Comments
Post a Comment