Skip to main content

Restaurant Boreas**

Op 30 juni 2009 hebben Niels en ik een relatie gekregen. Dit moet natuurlijk gevierd worden! Vorig jaar hebben we Noora meegenomen naar een restaurant, ze viel toen nog lekker in de Maxi-Cosi in slaap. Dit jaar hebben we toch gekozen voor een leuk diner voor twee, bij Boreas in Heeze. Soms kan het kleintje ook heerlijk bij opa en oma eten :)
Maar wat hebben wij een geweldige avond gehad! Een heerlijk aperitief van prosecco met munt, limoen en vlierbloesem , met daarbij 5(!) amuses. 



Daarna kwamen nog zeven gangen met heerlijks, alles tot in de puntjes verzorgd en duidelijk uitgelegd wat er precies op het bord lag,alles begeleid met een passend glas wijn. Daarna nog koffie met zes verschillende friandises. Voor mij was dit het feest van het jaar. Heb zelfs een Pedro Ximenes sherry op die even oud was als ik! Door de gastvrouw Sonja Boreas werd je ook echt warm verwelkomd. Ik maakte een opmerking over een jonge ober die erg zijn best deed en alle gerechten met een grote glimlach op tafel bracht. Vertelt de gastvrouw met glimmende oogjes "dat is mijn zoon!". Hij mocht die avond voor het eerst uitserveren en mensen vertellen wat er op hun bord lag. Vreselijk schattig! 

Prachtige tongschar met groentjes en een kletskop van sesamzaad




Tarbot met asperges en prei

Heel veel lekkers dat met mango en vanille te maken heeft :)


Dit soort avondjes, ze kosten een flinke duit. Maar het is zoooo elke cent waard! Het zijn dingen die je nooit meer vergeet. Van het diner voor mijn 30e verjaardag 2 jaar geleden kan ik elke gang nog navertellen. En hoe geweldig je als persoon alleen ook kunt koken, dit soort dingen kan ik niet maken. Dus voor een geweldige avond en een hoop inspiratie is het echt een aanrader!

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...