Vandaag een makkelijk recept, als je vanwege de hitte niet te lang in de keuken wil staan. Pasta met verser dan verse groentes en een even verse kaas. Het belangrijkst bij eenvoudige recepten is de kwaliteit van de ingrediënten, deze moet echt goed zijn. Beknibbel dus niet op de kosten van de kaas en gebruik een goede extra vergine olijfolie, dan smaakt het absoluut heerlijk!
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
- 170g korte pasta
- 1 groentebouillonblokje
- 1 groene paprika
- 1/2 venkel, op de mandoline in schijfjes van 1mm dik gesneden (of anders met een mes maar dat duurt wat langer :)
- 200g vers gedopte tuinbonen of edamame boontjes (ik gebruik een mix van beide)
- het groen van de venkelknol, fijngesneden
- een flinke hand gesneden basilicum
- een flinke hand bieslook, gesneden en evt met de bloemetjes
- 1 bol buffelmozzarella, in stukken gescheurd
- 50g pistachenootjes, licht gebakken
- 1el witte wijnazijn
- olijfolie
- zout en peper
Zet de oven aan op de laagste grillstand. Vet de paprika in met een beetje olijfolie en leg 'm onder de grill, bak hem in 15 minuten (een paar keer draaien) iets zacht. Wanneer de paprika klaar is snijd je 'm in dunne reepjes.
Ondertussen kun je mooi al het andere bereiden. Kook de pas in ruim water met het bouillonblokje al dente. Mijn pasta mocht 9 minuten koken. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de tuinbonen toe en kook ze mee gaar. Voeg in de laatste minuut ook even de venkel toe, deze verliest zo wat van zijn taaiheid. Giet het geheel af.
Voeg de verse kruiden, edamame boontjes, paprikareepjes, 2el olijfolie, wijnazijn, zout en peper toe en meng goed door. Voeg de helft van de mozzarella toe, deze mag nog een klein beetje smelten.
Maak het bord op door wat nootjes over de pasta te strooien, de laatste stukken mozzarella erover te verdelen en er wat bieslook bloemen in te steken.
Smakelijk!
In principe als je deze hoeveelheden aanhoudt heb je voldoende voor 3 volwassenen. Maar aangezien dit ook prima koud smaakt neem ik de rest morgen mee voor de lunch :)
Noora had uiteraard alle boontjes weer als eerste op, al ging de venkel er ditmaal ook erg goed in. Hoe dunner je het snijdt des te makkelijker is het voor die kleintjes te kauwen.
Comments
Post a Comment