Skip to main content

De zomer op je bord!

Vandaag een makkelijk recept, als je vanwege de hitte niet te lang in de keuken wil staan. Pasta met verser dan verse groentes en een even verse kaas. Het belangrijkst bij eenvoudige recepten is de kwaliteit van de ingrediënten, deze moet echt goed zijn. Beknibbel dus niet op de kosten van de kaas en gebruik een goede extra vergine olijfolie, dan smaakt het absoluut heerlijk!

Voor 2.5 persoon heb je nodig:

  • 170g korte pasta
  • 1 groentebouillonblokje 
  • 1 groene paprika
  • 1/2 venkel, op de mandoline in schijfjes van 1mm dik gesneden (of anders met een mes maar dat duurt wat langer :)
  • 200g vers gedopte tuinbonen of edamame boontjes (ik gebruik een mix van beide)
  • het groen van de venkelknol, fijngesneden
  • een flinke hand gesneden basilicum
  • een flinke hand bieslook, gesneden en evt met de bloemetjes
  • 1 bol buffelmozzarella, in stukken gescheurd
  • 50g pistachenootjes, licht gebakken
  • 1el witte wijnazijn
  • olijfolie
  • zout en peper
Zet de oven aan op de laagste grillstand. Vet de paprika in met een beetje olijfolie en leg 'm onder de grill, bak hem in 15 minuten (een paar keer draaien) iets zacht. Wanneer de paprika klaar is snijd je 'm in dunne reepjes.
Ondertussen kun je mooi al het andere bereiden. Kook de pas in ruim water met het bouillonblokje al dente. Mijn pasta mocht 9 minuten koken. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de tuinbonen toe en kook ze mee gaar. Voeg in de laatste minuut ook even de venkel toe, deze verliest zo wat van zijn taaiheid. Giet het geheel af. 
Voeg de verse kruiden, edamame boontjes, paprikareepjes, 2el olijfolie, wijnazijn, zout en peper toe en meng goed door. Voeg de helft van de mozzarella toe, deze mag nog een klein beetje smelten.
Maak het bord op door wat nootjes over de pasta te strooien, de laatste stukken mozzarella erover te verdelen en er wat bieslook bloemen in te steken.
Smakelijk!


In principe als je deze hoeveelheden aanhoudt heb je voldoende voor 3 volwassenen. Maar aangezien dit ook prima koud smaakt neem ik de rest morgen mee voor de lunch :)
Noora had uiteraard alle boontjes weer als eerste op, al ging de venkel er ditmaal ook erg goed in. Hoe dunner je het snijdt des te makkelijker is het voor die kleintjes te kauwen.

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is. Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker! Je hebt nodig: 110g stevige pasta 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd ...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...