Skip to main content

De zomer op je bord!

Vandaag een makkelijk recept, als je vanwege de hitte niet te lang in de keuken wil staan. Pasta met verser dan verse groentes en een even verse kaas. Het belangrijkst bij eenvoudige recepten is de kwaliteit van de ingrediënten, deze moet echt goed zijn. Beknibbel dus niet op de kosten van de kaas en gebruik een goede extra vergine olijfolie, dan smaakt het absoluut heerlijk!

Voor 2.5 persoon heb je nodig:

  • 170g korte pasta
  • 1 groentebouillonblokje 
  • 1 groene paprika
  • 1/2 venkel, op de mandoline in schijfjes van 1mm dik gesneden (of anders met een mes maar dat duurt wat langer :)
  • 200g vers gedopte tuinbonen of edamame boontjes (ik gebruik een mix van beide)
  • het groen van de venkelknol, fijngesneden
  • een flinke hand gesneden basilicum
  • een flinke hand bieslook, gesneden en evt met de bloemetjes
  • 1 bol buffelmozzarella, in stukken gescheurd
  • 50g pistachenootjes, licht gebakken
  • 1el witte wijnazijn
  • olijfolie
  • zout en peper
Zet de oven aan op de laagste grillstand. Vet de paprika in met een beetje olijfolie en leg 'm onder de grill, bak hem in 15 minuten (een paar keer draaien) iets zacht. Wanneer de paprika klaar is snijd je 'm in dunne reepjes.
Ondertussen kun je mooi al het andere bereiden. Kook de pas in ruim water met het bouillonblokje al dente. Mijn pasta mocht 9 minuten koken. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de tuinbonen toe en kook ze mee gaar. Voeg in de laatste minuut ook even de venkel toe, deze verliest zo wat van zijn taaiheid. Giet het geheel af. 
Voeg de verse kruiden, edamame boontjes, paprikareepjes, 2el olijfolie, wijnazijn, zout en peper toe en meng goed door. Voeg de helft van de mozzarella toe, deze mag nog een klein beetje smelten.
Maak het bord op door wat nootjes over de pasta te strooien, de laatste stukken mozzarella erover te verdelen en er wat bieslook bloemen in te steken.
Smakelijk!


In principe als je deze hoeveelheden aanhoudt heb je voldoende voor 3 volwassenen. Maar aangezien dit ook prima koud smaakt neem ik de rest morgen mee voor de lunch :)
Noora had uiteraard alle boontjes weer als eerste op, al ging de venkel er ditmaal ook erg goed in. Hoe dunner je het snijdt des te makkelijker is het voor die kleintjes te kauwen.

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...

Salade met verse kapucijners

Soms val ik een beetje in herhaling. Maar dat komt echt alleen omdat ik dit zo lekker vind. Gegrilde little gem is mijn favoriete manier om sla te eten en als je het nog niet geprobeerd hebt moet je het nu doen. Ik had van de markt verse capucijners om deze salade mee te maken maar hij kan ook prima met (diepvries)erwten of dubbel gedopte tuinboontjes. Hij is zo wie zo lekker door de gegrilde sla :) Je hebt nodig: 2 kropjes little gem, in kwarten 5 ons verse kapucijners (275g gedopt) en 5 minuten geblancheerd 2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes beetje bloemkool, fijngehakt 60g oude kaas op parmezaan (of beide) handje bieslook, fijngehakt handje platte peterselie, fijngehakt 3el goede balsamico 1el olijfolie 2el olijfolie extra vierge zout en peper Ver hit de ene lepel olijfolie in een goede bakpan en grill hierin de snijkanten van de little gem tot ze mooi bruin zijn. Laat even afkoelen en snij daarna de bladeren los van het stronkje. Verdeel 1 stronkje over ee...