Volgens mij heb ik al eens eerder gezegd dat ik dol ben op meergranen quinoa. Al heeft het met granen eigenlijk niets te maken, het zijn gewoon meerdere rassen (en kleuren) quinoa door elkaar. Maar je moet het natuurlijk wel lekker maken! Op zichzelf is quinoa niet zo spannend maar in combinatie met deze ingrediënten wel.
Deze maaltijd tikt alle boxen aan qua smaakpapillen: zoet, zout, bitter, zuur en umami. Dit keer gemaakt met een stevige Franse blauwschimmelkaas, uiteraard kan het ook met een geitenkaas of brie. Maar 'it packs a punch' met een schimmel, dan haal je het maximale contrast uit de smaken.
Je kunt de salade lauwwarm of koud eten, beide is lekker. Als koud je voorkeur heeft hoef je alleen de quinoa een paar uur of de avond tevoren te koken. Jammie!
Je hebt nodig:
- 150g quinoa, 10min gekookt in 300ml water
- 200g rode druiven zonder pit, gehalveerd
- 100g cherrytomaten, gehalveerd
- 1 avocado, in blokjes
- 1 klein sjalotje, fijngesnipperd
- 20g platte peterselie, fijngehakt
- 20g koriander, fijngehakt
- 50ml vers geperst sinaasappelsap
- 2el extra vergine olijfolie
- 1el walnotenolie
- zout en peper
- 50g gebruinde walnoten
- 75g pittige blauwschimmelkaas (gorgonzola o.i.d)
Meng in een grote schaal de quinoa eerst met de verschillende oliën, sinaasappelsap, zout en peper. proef of deze op smaak is en meng er dan alle ingrediënten door behalve de walnoten en kaas. Schep in diepe borden en strooi de noten erover. Maak af met de in blokjes gesneden kaas.
Smakelijk!
Comments
Post a Comment