Skip to main content

Salade van quinoa, druif, walnoot en kaas

Volgens mij heb ik al eens eerder gezegd dat ik dol ben op meergranen quinoa. Al heeft het met granen eigenlijk niets te maken, het zijn gewoon meerdere rassen (en kleuren) quinoa door elkaar. Maar je moet het natuurlijk wel lekker maken! Op zichzelf is quinoa niet zo spannend maar in combinatie met deze ingrediënten wel.
Deze maaltijd tikt alle boxen aan qua smaakpapillen: zoet, zout, bitter, zuur en umami. Dit keer gemaakt met een stevige Franse blauwschimmelkaas, uiteraard kan het ook met een geitenkaas of brie. Maar 'it packs a punch' met een schimmel, dan haal je het maximale contrast uit de smaken.
Je kunt de salade lauwwarm of koud eten, beide is lekker. Als koud je voorkeur heeft hoef je alleen de quinoa een paar uur of de avond tevoren te koken. Jammie!

Je hebt nodig:
  • 150g quinoa, 10min gekookt in 300ml water
  • 200g rode druiven zonder pit, gehalveerd
  • 100g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1 klein sjalotje, fijngesnipperd
  • 20g platte peterselie, fijngehakt
  • 20g koriander, fijngehakt
  • 50ml vers geperst sinaasappelsap
  • 2el extra vergine olijfolie
  • 1el walnotenolie
  • zout en peper
  • 50g gebruinde walnoten
  • 75g pittige blauwschimmelkaas (gorgonzola o.i.d)
Meng in een grote schaal de quinoa eerst met de verschillende oliën, sinaasappelsap, zout en peper. proef of deze op smaak is en meng er dan alle ingrediënten door behalve de walnoten en kaas. Schep in diepe borden en strooi de noten erover. Maak af met de in blokjes gesneden kaas.
Smakelijk!


Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...

Salade met verse kapucijners

Soms val ik een beetje in herhaling. Maar dat komt echt alleen omdat ik dit zo lekker vind. Gegrilde little gem is mijn favoriete manier om sla te eten en als je het nog niet geprobeerd hebt moet je het nu doen. Ik had van de markt verse capucijners om deze salade mee te maken maar hij kan ook prima met (diepvries)erwten of dubbel gedopte tuinboontjes. Hij is zo wie zo lekker door de gegrilde sla :) Je hebt nodig: 2 kropjes little gem, in kwarten 5 ons verse kapucijners (275g gedopt) en 5 minuten geblancheerd 2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes beetje bloemkool, fijngehakt 60g oude kaas op parmezaan (of beide) handje bieslook, fijngehakt handje platte peterselie, fijngehakt 3el goede balsamico 1el olijfolie 2el olijfolie extra vierge zout en peper Ver hit de ene lepel olijfolie in een goede bakpan en grill hierin de snijkanten van de little gem tot ze mooi bruin zijn. Laat even afkoelen en snij daarna de bladeren los van het stronkje. Verdeel 1 stronkje over ee...