De laatste tijd heb ik echt veel soepen gepost maar ze zijn dan ook zo lekker! Ditmaal een soep gemaakt van drie simpele ingrediënten; prei, appel en spinazie. De appel voegt een zoet zurig tintje aan de soep toe, echt een verassende toevoeging!
Ernaast een heerlijk stukje stokbrood met gekarameliseerde ui compote en feta. Om je vingers bij op te eten zo lekker!
Voor een flinke pan soep heb je nodig:
Ernaast een heerlijk stukje stokbrood met gekarameliseerde ui compote en feta. Om je vingers bij op te eten zo lekker!
Voor een flinke pan soep heb je nodig:
- 4 preien, schoon en in ringetjes
- 1.2 kilo (wilde) spinazie
- 3 granny Smith appels, geschild en in blokjes
- 1 liter groente- of kippenbouillon (mag van blokje)
- 3el zuivelspread light (Philadelphia)
- wat gehakte kruiden, basilicum en venkel bijvoorbeeld
- 150g gerookte kipfilet, in dunne plakjes
- 2el boter
- zout en peper
Voor de uiencompote:
- 500g rode ui, in
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 50ml goede olijfolie
- 1el sojasaus
- 2el balsamicoazijn
- flinke hand krenten
- 1tl gemalen komijn
- zout en peper
- voor het serveren: verkruimelde feta
Begin met de uiencompote, deze heeft het langste nodig. Zet de ui op in de olie met de knoflook, op het kleinste pitje op het laagste vuur. Plaats de deksel op de pan en laat zo een paar uur stoven. Roer elke 10-15 minuten en voeg zo nodig nog wat water toe. Wanneer de uien goudbruin zijn voeg je kruiden, krenten, soja en balsamico toe; laat nog 10 minuten stoven. Proef en breng zo nodig nog wat op smaak. Serveer warm met de feta, het contrast van de zoetige uien met de zoute feta is heerlijk!
Neem voor de soep een grote soeppan, smelt de boter en bak hierin op halfhoog vuur de prei zacht. Voeg de appel toe, roer door en ga dan in delen de spinazie slinken. Elke 4-5 minuten kan er nieuwe lading bij, roer tussendoor goed door. Wanneer alle spinazie erin zit kan de bouillon erbij. Leg de deksel op de pan en laat de soep nog 20 minuten op laag vuur stoven.
Om de soep mooi zacht te krijgen pureer je hem met de staafmixer. Meng er de zuivelspread, zout en peper door en pureer nogmaals.
Serveer met de kipfilet en gehakte kruiden.
Smakelijk!
Comments
Post a Comment