Vandaag een recept dat zo makkelijk is en zo ontzettend snel op tafel staat dat er bijna geen excuus is om het niet te maken. Licht, gezond en vol van smaak, een ideale doordeweekse maaltijd. In dit geval met biologische biefstuk, uiteraard kan het ook met garnalen, tofu of alleen maar groentjes!
Voor 3.5 portie heb je nodig:
Voor 3.5 portie heb je nodig:
- 150g rijstnoedels of soba noedels, voorgekookt en afgespoeld
- 1el arachide of zonnebloemolie
- 1 teen knoflook, heel fijn gesnipperd
- 100g peultjes, schoongemaakt en even geblancheerd
- 75g worteltjes, in dunne plakjes en even geblancheerd
- 1/2 spitskool, in dunne reepjes
- 125g taugé
- 250g biologische biefstuk, in niet te kleine stukjes
- 1el oestersaus
- 1el sojasaus
- vissaus naar smaak
- witte peper (verse uit een molentje)
- 1/2 rode peper, in dunne plakjes
- 1 bosui, in dunne plakjes (optioneel)
Verwarm de olie op hoog vuur in een wok of gietijzeren pan. Voeg de knoflook toe en bak heel kort aan, doe er snel de biefstuk bij. Schroei mooi dicht, voeg dan de spitskool toe en roer goed door, De spitskool mag wat slinken voor je verder gaat. Dan mogen de wortels en peultjes erbij, roer weer een minuutje om. Breng op smaak met oester- soja- en vissaus en maal er flink wat witte peper overheen. De smaak ervan is beduidend anders dan zwarte peper, dat maakt echt een verschil! Voeg de noedels toe en laat deze even goed mee warmen. Doe er als laatste de taugé bij en maak op het bord af met wat bosui en rode peper.
Smakelijk!
Na het snijden en voorkoken van de groentes en de noedels ben je met het koken echt nog geen 10 minuten bezig. Wees niet bang dat de pan te hoog op het vuur staat, anders krijg je van die flauwe niet bruine stukjes biefstuk. En dat maakt juist dat het hele gerecht zoveel smaak heeft...
Comments
Post a Comment