Ik weet dat ik Niels altijd blij maak met iets lekkers op een broodje. Het was alleen al erg lang geleden dat ik iets met vis had gedaan, dus werd het een zalm/garnalen burger. Errug lekker, de combinatie van die twee. Gisteren had ik al een heerlijke coleslaw gemaakt voor erbij. Witte kool vind ik rauw gebruikt altijd erg hard, vandaar dat ik het een dag eerder maak. Dan kan de dressing de kool al wat zachter maken.
Voel je vrij om hier eventueel nog wat frietjes of gebakken aardappeltjes aan toe te voegen. Zoals ik het serveer is het niet te hoog in calorieën. Niels heeft zijn burger over twee broodjes verspreid, dan had hij ook genoeg gegeten :).
Je hebt nodig (voor 2 grote en 1 kleine burger):
Voel je vrij om hier eventueel nog wat frietjes of gebakken aardappeltjes aan toe te voegen. Zoals ik het serveer is het niet te hoog in calorieën. Niels heeft zijn burger over twee broodjes verspreid, dan had hij ook genoeg gegeten :).
Je hebt nodig (voor 2 grote en 1 kleine burger):
- 3/4 (afbak) kaiserbroodjes
- 200g zalm
- 100g grote rauwe garnalen
- 1 ei
- rasp van 1 citroen en 1el sap
- 3/4 el paneermeel
- zout en peper
- 2el olijfolie
- 2el mayonaise (yoghonaise)
- 1tl harissa
- handje sla
- paar plakjes komkommer (zie hieronder)
- paar plakjes kaas
- wat verse dille (optioneel)
Hak de zalm en garnalen fijn en meng met het ei, citroenrasp- en sap, zout, peper en 3 el paneermeel. Vorm er met natte handen drie burgers van (als het nog te nat lijkt voeg je wat meer paneermeel toe). Zet tot gebruik in de koelkast, verwarm de oven alvast voor en bak de broodjes af terwijl je de burgers bakt. Warm de olie op in een bakpan en bak de burgers in 10 minuten mooi goudbruin. Bak ze niet te lang anders wordt de zalm erg droog.
Meng de mayonaise met de harissa en besmeer de broodjes hiermee. Beleg met wat sla, de komkommer, dille en kaas. Burger erop en klaar is Kees!
Voor de zure komkommer meng je de dungesneden plakjes van een halve komkommer met 1el appelciderazijn, 1tl poedersuiker, 1tl olijfolie en een beetje peper en zout. Heerlijk fris bijgerecht.
Voor een flinke schaal American Coleslaw heb je nodig:
- 300g geraspte witte kool (zakje, supermarkt)
- 2 wortels, fijn geraspt
- 2el yoghonaise
- 4el yoghurt
- 1tl (knoflook)mosterd
- 1tl kerriepoeder
- 10g verse bieslook, fijngesneden
- twee handjes rozijnen
- zout en peper
Meng eerst alle ingrediënten voor de dressing: de yoghonaise, yoghurt, mosterd, kerriepoeder, bieslook, zout en peper. Mocht je de salade dezelfde dag gaan een voeg dan ook een scheutje water toe. Meng goed en voeg kool, wortel en rozijnen toe. Schep goed door elkaar en bewaar afgedekt in de koelkast. Meng nog eens goed wanneer je aan tafel gaat.
Comments
Post a Comment