Noora had blijkbaar een ongelooflijke zin in spruiten, ik mocht ze echt niet laten liggen in de supermarkt! Toevallig had ik een mooi recept ermee gezien in het nieuwste boek van Jamie Oliver, '5 ingrediënten'. Een leuk boek met eenvoudige maar toch heel smakelijke recepten. De spruitjes worden in dit recept eerst op de snijkant een aantal minuten geschroeid, wat ervoor zorgt dat ze lekker hartig smaken. In combinatie met zachte Hüttekase en zoete granaatappel pitjes echt een verassing! Een kleine aanpassing heb ik wel gemaakt; Jamie gebruikt in zijn recept een hele granaatappel welke hij half uitperst en half de pitten heel laat. Ik heb in plaats van het sap granaatappelmelasse gebruikt en een bakje granaatappel pitjes van de supermarkt. De dressing wordt met de melasse wat intenser en je hoeft geen pitjes te pulken :). Erg makkelijk en zo ben je in een kwartiertje klaar!
Voor 3 personen heb je nodig:
Voor 3 personen heb je nodig:
- 500g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 1el gewone olijfolie, 1el extra vierge olijfolie
- 2el granaatappelmelasse
- 100g granaatappel pitten
- 1 klein bakje Hüttekase (150g)
- handje gehakte pistachenootjes
- zout en peper
Neem een wijde koekenpan met deksel en bak hierin de spruiten op de snijkant zonder olie in 5 minuten bruin. Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, granaatappelmelasse, zout en peper. Voeg na de vijf minuten de olijfolie en knoflook toe en zo'n 100ml water. Roer, doe de deksel op de pan en laat twee minuten stoven. Ondertussen neem je een groot bord en spreid je daar de hüttekase over uit. Schep er de spruiten op, schenk de dressing er over en bestrooi met de nootjes en granaatappelpitjes. Lekker met wat gebakken aardappeltjes. Smakelijk!
Comments
Post a Comment