Morgen is voor Noora de laatste dag op haar oude kinderdagverblijf. Toch raar, we hebben haar daar drieënhalf jaar elke week 'n dag naartoe gebracht. Vooral Mechelien gaan we allemaal missen.
Voor de kindjes wordt je geacht een gezonde traktatie te maken met eventueel een klein kadootje. Aangezien ik voor de leidsters ook iets wilde doen heb ik maar een grote doos met koekjes gebakken, daarvan hier het recept. Ze smaken wat naar speculaas maar door de extra crunch van de amandelen en de zachte glazuur zijn ze toch heel speciaal. En heerlijk evil :)
Voor 20-25 koekjes heb je nodig:
Voor de kindjes wordt je geacht een gezonde traktatie te maken met eventueel een klein kadootje. Aangezien ik voor de leidsters ook iets wilde doen heb ik maar een grote doos met koekjes gebakken, daarvan hier het recept. Ze smaken wat naar speculaas maar door de extra crunch van de amandelen en de zachte glazuur zijn ze toch heel speciaal. En heerlijk evil :)
Voor 20-25 koekjes heb je nodig:
- 2x 40g fijngehakte amandelen
- 135g bloem
- 2x 1tl kaneelpoeder
- 1tl kardemompoeder
- evt. een snufje foelie
- 2x 75g poedersuiker
- 125g koude boter, in blokjes
- deegroller en vormpjes, vershoudfolie en bakpapier/siliconenmat
Doe de fijnste 40 gram van de gehakte amandelen in een grote kom en meng daar de bloem, 1tl kaneel, foelie, kardemom en 1x75g poedersuiker door. Vorm er met koude handen een homogeen deeg van (laat je kinders niet te veel snoepen anders heb je straks nog geen koekjes). Vorm het tot een platte cirkel, omwikkel met vershoudfolie en laat een half uurtje opstijven in de koelkast. Verwarm de oven op 170 graden.
Rol de cirkel op een met bloem bestoven werkblad uit tot een grote lap van 0.5cm dik. Steek er nu met de vormpjes zo veel mogelijk koekjes uit. Het restant kun je nogmaals kneden, uitrollen en weer wat koekjes van uitsteken. Leg ze op een met bakpapier beklede plaat en bestrooi met de resterende amandelen. Zet ze 15-17 minuten in de oven tot ze wat kleur hebben gekregen. Haal ze uit de oven en laat minstens 45 minuten afkoelen. Ik trek het vel bakpapier meestal van de hete plaat op het koude aanrecht, dan koelen ze aan de onderkant alvast wat extra af.
Meng de resterende poedersuiker met de theelepel kaneel en een klein beetje water. Voeg druppelsgewijs water toe tot je een dik glazuur hebt. Sprenkel dit in streepvorm over de koekjes en laat dat ook nog even drogen. Smakelijk!
Comments
Post a Comment