Noora heeft iets met soep. Ze vraagt er gemiddeld 4 keer per week om, één keer per week krijgt ze haar zin. Het liefst heeft ze 'bouillonsoep', oftewel heldere soep met groente, kip, noedelsoep en dergelijke. Maar daar krijgt ze ook niet altijd haar zin in :). Dit keer een gepureerde soep met lekker veel groenten en kruiden. Het aardse van de bloemkool past goed bij het zoete van de pastinaak. Erg smakelijk en gelukkig vond Noora dat ook!
Voor 6 borden heb je nodig:
- 2el olijfolie
- 2 grote uien, grof gesnipperd
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 halve bloemkool, in roosjes
- 3 pastinaken, geschild en in blokjes
- 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1theelepel paprikapoeder
- snufje chilipeper
- water
- 1 groentebouillonblokje
- scheutje kookroom of koffiemelk
- zout en peper naar smaak
- handje geroosterde pistachenoten
- handje fijngesneden koriander of peterselie
- 100g feta, verkruimeld
Verwarm de olijfolie in een soeppan op halfhoog vuur en voeg de uien toe. Bak in 10 minuten mooi glazig en voeg de knoflook toe. Doe alle groentes erbij en roer goed om. Draai het vuur wat hoger en voeg alle specerijen toe, laat deze even goed meebakken zodat je de komijn goed ruikt. Blus af met water tot de groentes net onder staan en doe het bouillonblokje erbij. Laat een half uurtje met deksel op de pan op laag vuur pruttelen tot je de zoete aardappel uit elkaar ziet vallen. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met zout, peper en de room.
Serveer bestrooid met de feta, koriander en nootjes. Smakelijk!
Comments
Post a Comment