Skip to main content

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is.
Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker!

Je hebt nodig:

  • 110g stevige pasta
  • 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd
  • de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd
  • 100g groene aspergepunten, 5min gegrild in een pan met peper en zout
  • 100g (split) kikkererwten, gegaard (of een klein blikje)
  • een flink stuk rettich, juliënne gesneden
  • 1 avocado, in blokjes
  • flinke hand sla, in reepjes
  • handje bieslook, in stukjes van 1cm
  • 50g oude kaas, in kleine blokjes
  • 1tl Dijonmosterd
  • 3el witte wijnazijn
  • 4el extra vierge olijfolie
  • zout en peper
  • bieslook bloemen en goudsbloem blaadjes, ter garnering
Uiteraard begin je met alle bovenstaande groentes die beetgaar moeten. Laat deze afkoelen voor je ze in de salade verwerkt. 
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de vinaigrette met de mosterd, azijn, olijfolie, zout en peper. Meng de pasta er nog warm doorheen en laat dan even afkoelen. Zo trekt de smaak ervan lekker in de pasta.
Meng er alle groentes doorheen, de avocado, sla, kaas en bieslook voorzichtig als laatst. Schep in diepe borden en garneer met de bloemen. Smakelijk!


De sla en bloemen in het gerecht komen gezellig uit mijn eigen moestuin. De bieslook smaakt ook echt naar bieslook, de goudsbloem smaakt eigenlijk naar niks. Maar het staat wel lekker fris!

Comments

  1. Best Baccarat Sites in Canada | Free Online Baccarat
    Read งานออนไลน์ our reviews of the best betting sites in Canada to 바카라 find deccasino the best baccarat sites in 2021, with top casinos, free to play & more.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle

Spruitjes!

Noora had blijkbaar een ongelooflijke zin in spruiten, ik mocht ze echt niet laten liggen in de supermarkt! Toevallig had ik een mooi recept ermee gezien in het nieuwste boek van Jamie Oliver, '5 ingrediënten' . Een leuk boek met eenvoudige maar toch heel smakelijke recepten. De spruitjes worden in dit recept eerst op de snijkant een aantal minuten geschroeid, wat ervoor zorgt dat ze lekker hartig smaken. In combinatie met zachte Hüttekase en zoete granaatappel pitjes echt een verassing! Een kleine aanpassing heb ik wel gemaakt; Jamie gebruikt in zijn recept een hele granaatappel welke hij half uitperst en half de pitten heel laat. Ik heb in plaats van het sap granaatappelmelasse gebruikt en een bakje granaatappel pitjes van de supermarkt. De dressing wordt met de melasse wat intenser en je hoeft geen pitjes te pulken :). Erg makkelijk en zo ben je in een kwartiertje klaar! Voor 3 personen heb je nodig: 500g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd 2 tenen knoflook, in dunne