Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is.
Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker!
Je hebt nodig:
Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker!
Je hebt nodig:
- 110g stevige pasta
- 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd
- de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd
- 100g groene aspergepunten, 5min gegrild in een pan met peper en zout
- 100g (split) kikkererwten, gegaard (of een klein blikje)
- een flink stuk rettich, juliënne gesneden
- 1 avocado, in blokjes
- flinke hand sla, in reepjes
- handje bieslook, in stukjes van 1cm
- 50g oude kaas, in kleine blokjes
- 1tl Dijonmosterd
- 3el witte wijnazijn
- 4el extra vierge olijfolie
- zout en peper
- bieslook bloemen en goudsbloem blaadjes, ter garnering
Uiteraard begin je met alle bovenstaande groentes die beetgaar moeten. Laat deze afkoelen voor je ze in de salade verwerkt.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de vinaigrette met de mosterd, azijn, olijfolie, zout en peper. Meng de pasta er nog warm doorheen en laat dan even afkoelen. Zo trekt de smaak ervan lekker in de pasta.
Meng er alle groentes doorheen, de avocado, sla, kaas en bieslook voorzichtig als laatst. Schep in diepe borden en garneer met de bloemen. Smakelijk!
De sla en bloemen in het gerecht komen gezellig uit mijn eigen moestuin. De bieslook smaakt ook echt naar bieslook, de goudsbloem smaakt eigenlijk naar niks. Maar het staat wel lekker fris!
Best Baccarat Sites in Canada | Free Online Baccarat
ReplyDeleteRead งานออนไลน์ our reviews of the best betting sites in Canada to 바카라 find deccasino the best baccarat sites in 2021, with top casinos, free to play & more.