Vaak wanneer ik op zoek ben naar een leuk recept (en geen tijd heb voor een ingewikkelde uit een kookboek) kom ik toch uit op de Allerhande website. Soms zijn de recepten prima, soms hebben ze nog een beetje extra werk nodig. Zo ook dit recept. Het moest een bouillon worden van een blokje met wat currypasta uit een potje. Dat was het. Voor mij betekent dat een vlak soepje. Ui en knoflook moeten erin :). Dus met wat aanpassingen al met al een heerlijk soepje, binnen een half uur klaar!
Voor 3 personen heb je nodig:
Voor 3 personen heb je nodig:
- 170g rijst, langkorrelig
- 2el arachide- of zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 flinke teen knoflook, in plakjes
- 1 duim gember, fijngehakt
- 1el groene currypoeder (Jonny Boer)
- 1 biologische kipfilet, in stukjes
- 1 liter kokend water
- 1 kippenbouillon blokje
- 2el Thaise vissaus
- 1 stengel sereh, kop en staart eraf, gekneusd en in 3 stukken
- 150g oesterzwammen, in repen gescheurd
- 2 kropjes Thaise paksoi (AH) stengels in reepjes en het blad apart grof gesneden
- 2 stengels bosui, in ringetjes
- een paar blaadjes basilicum of koriander, fijngesneden ter garnering
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou apart tot de soep klaar is. Maak de soep terwijl de rijst kookt: verhit de olie in een soeppan en bak hierin op middelhoog vuur de ui, knoflook en gember goudbruin. Voeg de currypoeder toe met de kip en roer goed, het bakt wat aan maar dat is niet erg, alleen maar lekker. Doe er het water, bouillonblokje, vissaus en sereh bij en laat een minuut of vijf doorkoken. Ondertussen begin je met de opmaak van de borden: Vul een koffiekopje met rijst, druk goed aan en stort in een soepbord.
Ga weer verder met de soep door er de reepjes paksoi en de oesterzwammen bij te doen. Warm een minuutje mee, voeg dan de bosui en paksoi bladeren toe en schenk de soep om de rijsttorentjes. Maak af met wat basilicum en eventueel wat achtergehouden paksoi bladeren. Smakelijk!
Comments
Post a Comment