Stamppot in de zomer? Jazeker! Alleen niet van gewone aardappelen, die zijn me wat te heftig met warm weer. Zoete aardappelen zijn een perfect alternatief. Lichter verteerbaar, veel smaak en ook nog snel klaar. Het hele recept is behoorlijk licht, veel groentes en weinig vetten. Zo zitten er weer heerlijke kapucijners in, met dank aan mijn vriendin Stephanie. Zij had van de Pluk&Plenty tuin een pond kapucijnerpeulen meegenomen. Ik denk dat je van zo'n pond wel 350g overhoudt, eenmaal gedopt. Mocht je nu geen kapucijners kunnen vinden zijn ze ook te vervangen voor diepvrieserwten. Erop lekkere gebakken Kipstuckjes van de Vegetarische slager. Je kunt uiteraard ook echte kip gebruiken :). Hier was het in ieder geval een succes, ik ken geen kind dat zo verslaafd is aan boontjes als Noora...
Je hebt nodig (voor 2.5 persoon):
Je hebt nodig (voor 2.5 persoon):
- 600g zoete aardappel, geschild en in gelijke stukken
- 1/2 bouillonblokje (groente)
- 350g kapucijners (of erwten)
- 2 tot 4 bosuitjes, in ringetjes
- 50g sla, in repen (was uit eigen tuin maar anders mesclun of kropsla)
- 200g hüttekäse
- 2tl olijfolie
- 1 bakje vegetarische kipstuckjes (of 250g kipfilet of dij)
- 1 ui, gesnipperd
- snuf chilipoeder
- snuf paprikapoeder
- zout en peper
Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg het bouillonblokje en de zoete aardappel toe en kook voor 10 minuten. Doe er na 4 minuten de kapucijners bij (diepvrieserwten pas na 8 minuten) en laat gaar koken. Kruid de kipstuckjes met chilipoeder, paprikapoeder, zout en peper en bak mooi bruin in 1tl olijfolie, samen met de stukjes ui. Giet de aardappels af wanneer ze klaar zijn en stamp grof. Roer er de helft van de hüttekäse, bosui, sla, zout en peper doorheen. Meng de rest van de hüttekäse met de andere theelepel olijfolie, wat zout en peper. Serveer met de gebakken kip en een extra schepje hüttekäse. Smakelijk!
Comments
Post a Comment