Vroeger altijd favoriet, liefst met spekjes én rookworst. Aangezien we thuis proberen wat minder vlees te eten heb ik de spekjes bewaard maar de rookworst vervangen door iets heel anders, namelijk brie. Dat hadden we nog over van Noora's verjaardag afgelopen weekend. Verassend goed in combinatie met een oven gedroogd zoet tomaatje en het iets bittere van de boerenkool! En het ziet er ook nog smakelijk uit :).
Voor 4 personen heb je nodig:
Voor 4 personen heb je nodig:
- 800g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- 300g boerenkool
- half bouillonblokje
- 100g gerookte spekblokjes (slager)
- 1 ui, in grove snippers
- 2 tenen knoflook in de schil
- 2 grote tomaten, in dikke parten
- zout en peper
- beetje suiker
- scheutje azijn
- 75ml melk
- 100g brie, in plakjes
Begin met het drogen van de tomaten. Kruid de parten met zout, peper en wat suiker en laat 2.5u in een oven van 150 graden staan. Leg het laatste half uur de tenen knoflook erbij, deze zijn gepoft tegen de tijd dat de tomaten klaar zijn.
Kook de aardappels met de boerenkool bovenop in de bouillon van het halve blokje, 20 minuten is lang genoeg. In deze tijd kun je mooi de spekjes uitbakken. Wanneer ze wat vet beginnen los te laten voeg je de ui toe, bak mooi goudbruin. Wanneer de aardappelen gaar zijn giet je ze af. Meng er de (warme) melk, gesneden knoflook, peper en azijn door en stamp grof. Meng er de spekjes en uien doorheen. Schep over in een ovenschaal, verdeel de parten tomaat en brie over en zet nog 5 minuten onder een hete grill. Goed blazen ;).
Comments
Post a Comment