Wanneer mijn vriendin M langskomt maak ik graag iets met avocado. Zij en Noora zijn er dol op en ik ook. Dit recept was een schot in de roos. Heerlijk fris door de limoen en toch romig door de avocado. Zorg wel dat je mooie rijpe avocado's hebt.
Voor 4 personen heb je nodig:
Voor 4 personen heb je nodig:
- 250g boekweitnoedels of soba noedels
- 300g tofu, goed drooggeknepen en in blokjes
- 12 kardemom peulen, gekneusd, gepeld en zaadjes tot poeder gestampt in de vijzel (je kunt ook kardemompoeder kopen maar dat gaat heel snel achteruit in smaak)
- flinke bos basilicumblad, grof gescheurd
- flinke bos koriander, grof gesneden
- 70g pistachenoten, geroosterd en grof gehakt
- 2 limoenen; de rasp van allebei en het sap van een halve, snij de 2e in partjes om erbij te serveren
- 5el arachide olie
- 2 rijpe avocado's, in dunne plakjes
- 1el zwart sesamzaad
- chilivlokken
- zout
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt ze wanneer ze gaar zijn koud spoelen en laten uitlekken of je voegt ze heet toe aan de rest van het recept. Ik heb voor het laatste gekozen. In de zomer zou ik ze wel koud spoelen, lekker fris.
Bak de tofu mooi goudbruin in 2 el olie, kruid met zout en wat chilivlokken. Ondertussen neem je een grote slaschaal. Doe daarin de basilicum, koriander, avocado, 3el olie, citroenrasp en sap, het kardemom poeder en zout. Meng goed door. Doe er dan de warme of koude noedels bij en meng weer. Serveer in diepe borden of kommen, leg de tofu erbij. Bestrooi met sesamzaad en/of chilivlokken en serveer met een partje citroen. Smakelijk!
Als toetje heb ik de Ferni weer eens gemaakt aangezien ik toch al kardemom had en pistachenoten. Het recept voor dat ontzettend lekkere toetje vind je hier.
Comments
Post a Comment