Een beetje zondig zijn ze wel, deze ovenfrietjes. Heel erg bruin, krokant, geurig en pittig. Iets meer werk dan de gemiddelde ovenaardappel maar goed voor te bereiden gelukkig. Zorg voor iets kruimige aardappelen, dan krijg je een krokanter korstje dan met nieuwe aardappelen.
Voor 4 personen heb je nodig:
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1.2 kruimige aardappelen
- 3el arachide- of zonnebloemolie
- snuf zout
- 30ml olijfolie
- 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 150g goede feta, verkruimeld
- 1 ei, geklutst
- klontje roomboter (of truffelboter)
- peper
- gedroogde Italiaanse kruiden
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in 1.5/2cm dikke frieten. Kook ze 7 minuten voor tot de buitenkant net aan gaar is. Giet ze af en laat ze minstens 10 minuten (of een middagje) uitdampen. Spreid ze uit over een bakplaat met ovenpapier en besprenkel met de arachideolie en zout, schep goed door. Zet ze voor 40-50 minuten in de oven, schep ze in deze tijd ook 2 keer door.
Bak ondertussen een omeletje van het ei in de boter, breng op smaak met peper en zout en snij in kleine stukjes. Wanneer de frieten mooi bruin zijn doe je de olijfolie in een klein pannetje met de knoflook. Laat op halfhoog vuur even pruttelen tot de knoflook begint te kleuren. Doe dan snel de oven open en giet de hete olie over de frieten. Schep door en laat nog 5 minuten bakken.
Verdeel de frieten voor het serveren over 4 borden. Verdeel de omelet en feta erover en bestrooi met peper en de Italiaanse kruiden.
Heerlijk met een groene salade met citroendressing.
Comments
Post a Comment