Wat een kadootje, het weer de afgelopen dagen. Voor mij betekent het dat het weer gaat kriebelen om aan de slag te gaan met mijn moestuin. Vorige week had ik er al het dode spul al uitgehaald, vandaag heb ik de laatste eetbare sla geplukt samen met wat verdwaalde wortels, bietjes en al het venkelkruid. De tuin is weer schoon en klaar om ingezaaid te worden en wij hadden nog een verassend volle bak met sla! Zelfs na de vorst is de snijbiet, cavolo nero en veldsla nog lekker.
Uiteraard de salade wat opgeleukt met: 1 fijngehakt sjalotje, 1 bolletje buffelmozzarella, 3 plakjes Parmaham in reepjes, 2el witte balsamico en 1el extra vierge olijfolie, zout en peper.
Naast zo'n heerlijke salade vond ik een simpele pasta wel goed. Daarvoor heb je bij 2.5 persoon nodig:
zonder dressing al prachtig.. |
Naast zo'n heerlijke salade vond ik een simpele pasta wel goed. Daarvoor heb je bij 2.5 persoon nodig:
- 180g orechiette of andere stevige pasta
- 2el olijfolie
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 1 grote of 2 kleine teentjes knoflook, in plakjes
- 100g zwarte olijven, in stukjes gehakt
- 2 volle el kappertjes
- 1 tomaat, zonder vocht en in stukjes
- 2el gehakte peterselie
- zwarte peper
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (al kook ik orechiette altijd een paar minuten langer, anders zijn ze nog zo taai).
Verhit in een lage pan de olijfolie op laag vuur en voeg de sjalot en knoflook toe. Als ze na een paar minuten beginnen te kleuren voeg je de olijven en kappertjes toe. Laat een minuut of acht stoven. Voeg wanneer de pasta bijna gaar is de tomaat, peper en peterselie toe.
Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht, meng de pasta met het olijvenmengsel. Voeg het kookvocht toe zodat het mooi smeuiig wordt. Serveer goed heet met de frisse pasta erbij.
Smakelijk!
Comments
Post a Comment