Als je geen zin hebt in ingewikkeld maar wel fris en gezond wil eten is dit een recept voor jou. Binnen een half uur op tafel en boordevol groentes. Door het lichte zoetje in de dressing ideaal voor kinderen, al maak je Noora al blij met kale broccoli :).
Voor 2 volwassenen en 1 kleuter heb je nodig:
Voor 2 volwassenen en 1 kleuter heb je nodig:
- 180g soba noedels
- 1el rijst- of pinda olie
- 1 stronk broccoli, in roosjes
- wat grote paddestoelen (of een half bakje kleintjes) in kwarten
- handje peen julienne
- 1 tlsesamolie
- 3el sojasaus
- 3el rijstazijn
- 1el honing
- 1el geraspte gember
- klein teentje knoflook, fijngehakt
- 4el sesamzaad (wit en/of zwart)
- 1 bosui, in schuine plakjes
- halve rode peper, in reepjes
Begin met het sesamzaad. Bruin deze even aan in een droge koekenpan, doe ze in een vijzel en stamp grof. Zo wordt het een half heel half gebroken mengsel. Zet opzij.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking minus 1 minuut. Ze gaan straks nog bij de groente en dan wil je ze niet te gaar hebben. Spoel ze koud en besprenkel met de sesamolie zodat ze niet gaan plakken.
Ondertussen verhit je de rijstolie op hoog vuur in een wok of bakpan. Voeg de broccoli en paddenstoelen toe en bak bruin. Wanneer je iets zachtere groentes wilt kun je nu een kopje water toevoegen en een deksel op de pan leggen, dan worden de groentes nog wat gestoomd.
Dat geeft je mooi tijd om de dressing te maken: Meng de helft van het sesamzaad met de sojasaus, rijstazijn, honing, knoflook en gember. Kijk of de groentes gaar zijn en het water verdampt is. Zo ja doe je de noedels, peen, dressing en de bosui erbij. Warm een minuutje goed door en verdeel over de borden. Maak af met de rest van het sesamzaad en de rode peper.
Comments
Post a Comment