Een wat andere versie dan de klassieke pasta primavera dit keer, namelijk een met verse tuinboontjes en peultjes. Voor degenen onder ons die het dubbeldoppen van tuinbonen niet zien zitten: Ja je kunt ook (diepvries) erwten gebruiken. Maar tuinbonen zijn véél lekkerder :). Meestal dop ik de peulen samen met Noora. Als ik het blancheren en dubbeldoppen ook aan haar overlaat hou ik maar de helft van de tuinbonen over dus dat klusje bewaar ik voor 's avonds. Prima te doen onder het genot van een film of serie, je hoeft namelijk helemaal niet te zien waar je handen mee bezig zijn. Boon uit de pan, scheurtje maken met je nagel, gedopte boon in een schaaltje ploppen en schilletje in een afvalschaaltje. Klaar voor gebruik de volgende dag. En lèkker!
Voor 4 personen heb je nodig:
Voor 4 personen heb je nodig:
- 180g speltpasta
- bouillonblokje (kip of groente)
- 1 kilo tuinbonen (of 300g dubbelgedopte/erwten)
- 75g peultjes, schoon en gehalveerd
- 1 avocado, in plakjes
- 1 bosuitje, in heel fijne ringetjes
- handje muntblaadjes, fijngesneden
- handje rucola
- 2el extra vierge olijfolie
- 1el witte wijnazijn
- zout en peper
- 60g Parmigiano Reggiano
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met het bouillonblokje. Wanneer deze nog 6 minuten moeten voeg je er de peultjes aan toe, deze kunnen mooi in één pan garen.
Giet af, bewaar een half kopje kookvocht. Meng er de rest van alle ingrediënten doorheen waarbij je de helft van de kaas gebruikt. Wanneer te droog voeg je nog wat kookvocht toe. Serveer in warme borden en maak af met de laatste kaas.
Kan toch haast niet simpeler :).
Zoals wellicht te zien is aan madam's gezicht was dit wederom helemaal in haar straatje. Wanneer Noora iets écht heel lekker vindt doet ze altijd een soort wiebeldansje op haar stoel. Dat was vandaag weer het geval :)
Comments
Post a Comment