Skip to main content

Lentepasta

Een wat andere versie dan de klassieke pasta primavera dit keer, namelijk een met verse tuinboontjes en peultjes. Voor degenen onder ons die het dubbeldoppen van tuinbonen niet zien zitten: Ja je kunt ook (diepvries) erwten gebruiken. Maar tuinbonen zijn véél lekkerder :). Meestal dop ik de peulen samen met Noora. Als ik het blancheren en dubbeldoppen ook aan haar overlaat hou ik maar de helft van de tuinbonen over dus dat klusje bewaar ik voor 's avonds. Prima te doen onder het genot van een film of serie, je hoeft namelijk helemaal niet te zien waar je handen mee bezig zijn. Boon uit de pan, scheurtje maken met je nagel, gedopte boon in een schaaltje ploppen en schilletje in een afvalschaaltje. Klaar voor gebruik de volgende dag. En lèkker!

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 180g speltpasta
  • bouillonblokje (kip of groente)
  • 1 kilo tuinbonen (of 300g dubbelgedopte/erwten)
  • 75g peultjes, schoon en gehalveerd
  • 1 avocado, in plakjes
  • 1 bosuitje, in heel fijne ringetjes
  • handje muntblaadjes, fijngesneden
  • handje rucola
  • 2el extra vierge olijfolie
  • 1el witte wijnazijn
  • zout en peper
  • 60g Parmigiano Reggiano
    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met het bouillonblokje. Wanneer deze nog 6 minuten moeten voeg je er de peultjes aan toe, deze kunnen mooi in één pan garen.
    Giet af, bewaar een half kopje kookvocht. Meng er de rest van alle ingrediënten doorheen waarbij je de helft van de kaas gebruikt. Wanneer te droog voeg je nog wat kookvocht toe. Serveer in warme borden en maak af met de laatste kaas. 
Kan toch haast niet simpeler :).



Zoals wellicht te zien is aan madam's gezicht was dit wederom helemaal in haar straatje. Wanneer Noora iets écht heel lekker vindt doet ze altijd een soort wiebeldansje op haar stoel. Dat was vandaag weer het geval :)

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is. Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker! Je hebt nodig: 110g stevige pasta 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd ...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...