Vandaag maar eens een klassieker uit 'de Zilveren Lepel' gemaakt. Een soepje dat het prima zou doen als voorgerecht maar dat wij met een paar stokbroodjes met pesto een prima avondmaal vonden. Wat belangrijk is, is dat je de groentes lekker lang laat stoven. Hierdoor krijgen ze veel meer smaak en wordt je soep echt lekkerder. Koop ook indien mogelijk goede houtgerookte zalm, daar zit veel meer smaak aan als aan die goedkope pakjes en het is toch minder zout.
Je hebt nodig:
Je hebt nodig:
- 3 stronken venkel, schoon gehalveerd en in plakjes
- 1 flinke aardappel, geschild en in blokjes
- 1 ui, grof gehakt
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 1/2 bouillonblokje
- 1 glas water
- 100ml kookroom
- 100g gerookte zalm, in blokjes
- handje gehakte dille
- zout en peper
Neem een soeppan en bak in de boter de venkel met ui, aardappel en knoflook zachtjes. Roer regelmatig en laat deze zeker 20 minuten stoven in de boter tot ze mooi zacht en iets verkleurd zijn. Voeg water en het bouillonblokje toe en kook nog 10 minuten met de deksel op de pan. Pureer de soep met een staafmixer, voeg room, zout en peper toe en proef. Bij mij mocht er nog wat extra peper bij. Serveer bestrooid met de dille en zalm.
De zilveren lepel is een oud Italiaans kookboek dat vroeger als huwelijkskado aan verse bruidjes werd gegeven zodat zij lekker voor hun man konden gaan koken. Het idee is een beetje achterhaald maar de recepten zeker niet, vrijwel allemaal tijdloze klassiekers!
Comments
Post a Comment