Aangezien ik wat kastanjes overhad van gisteren wilde ik ze op maken bij iets lekkers. Maar in ingewikkeld doen had ik geen zin dus heb ik een klassieker gemaakt die vaak wordt geserveerd bij wildgerechten. Aangezien we dat niet eten heb ik er maar vegaballetjes van de AH bij geserveerd. Daarvan is het zoutgehalte nog acceptabel, 1.5g per ons.
Daarbij nog een puree met zoete aardappel; hiervoor neem je 500g kruimige aardappel, 1 flinke zoete aardappel. Deze kook je in gezouten water gaar, daarna afgieten en fijnstampen met een klontje boter, wat melk, peper en flink wat nootmuskaat. Smullen!
Voor de prei heb je nodig:
Daarbij nog een puree met zoete aardappel; hiervoor neem je 500g kruimige aardappel, 1 flinke zoete aardappel. Deze kook je in gezouten water gaar, daarna afgieten en fijnstampen met een klontje boter, wat melk, peper en flink wat nootmuskaat. Smullen!
Voor de prei heb je nodig:
- 500g prei, gewassen en in stukken van 5cm
- 200g kastanjes
- klontje boter
- klein kruidenbouillonblokje
- scheut heet water (75ml)
- 1el honing
- peper
Verwarm de boter in een koekenpan. Voeg als de boter schuimt de prei toe en wentel even om in de boter. Voeg het water toe, leg een deksel op de pan en laat zo ongeveer 15 minuten sudderen, korter als je dunne prei hebt. Als ze zacht aanvoelen haal je ze uit de pan, voeg honing toe en laat het vocht verdampen. Wacht tot de honing wat karamelliseert en bruin kleurt; voeg dan de kastanjes en de prei weer toe. Schep voorzichtig om (anders valt de prei uit elkaar) en bestrooi royaal met peper. Serveer de stukjes prei rechtop, dat staat wat chiquer :)
Bon Appetit! |
Comments
Post a Comment