Na een heerlijk dagje met Noora shoppen, kleien en lego spelen had ik niet veel zin in ingewikkelde dingen maken. Maar uiteraard moet het wel lekker zijn! Het is een frisse bietensalade geworden met een stokbroodje tomaat-kaas ernaast. Redelijk goed voor de lijn en Noora lust graag bietjes, avocado en brood. Ook de gebrande pecannoten vielen goed in de smaak!
Je hebt nodig:
Je hebt nodig:
- 150g romaine sla, in repen
- 400g bietjes, in blokjes
- 1 avocado, in plakjes
- 50g pecannoten
- 4el hazelnootolie (of walnootolie)
- 2el sherry
- 2el citroensap
- 1el gedroogde oregano
- 1theelepel gedroogde yuzu (of wat citroenrasp)
- zout en peper
Meng voor de dressing de hazelnootolie met de sherry, citroensap, oregano, zout en peper. Schep hier de bietenblokjes doorheen en laat een half uurtje marineren. Bak de pecannoten in een pannetje mooi geurig en bruin, bestrooi ze als ze nog warm zijn met de yuzu, zout en peper.
Maak 2 diepe borden op met de repen sla. Schep hier de bietjes in, steek de avocado ernaast en bestrooi met de pecannoten. Serveer met een lekker warm stokbroodje uit de oven.
Het contrast tussen de knapperige noten, zachte avocado en zoete biet is echt heel smakelijk. Goed voor de broodnodige vitamientjes!
Comments
Post a Comment