Na een tijdje een beetje druk geweest te zijn weer een recept update vandaag. Met de feestdagen draait alles om eten maar tijd om nog je blog bij te werken, nope. Daar bovenop nog een zieke dochter, zieke Niels en daarna uiteraard nog zieke moi, jippie. Maar nu lijkt de boel weer wat opgeklaard en ondertussen heb ik nog wel wat leuke recepten verzameld.
Bij deze numero uno: Rode koolsoep. Ideale manier om zo'n mega grote kool op te maken (al heb ik nu nog steeds een stukje in mijn koelkast liggen).
Je hebt nodig (ditmaal voor 4):
Bij deze numero uno: Rode koolsoep. Ideale manier om zo'n mega grote kool op te maken (al heb ik nu nog steeds een stukje in mijn koelkast liggen).
Je hebt nodig (ditmaal voor 4):
- 750g rode kool, ragfijn gesneden
- 1 ui, in dunne plakjes
- 2 tenen knof, in plakjes
- 1 duim gember, fijngehakt
- 1el komijnpoeder
- 1l kokend water
- 1 bouillonblokje (groente)
- sap van 1/2 citroen
- mespunt gedroogde chilivlokken
- 2el olie
- zure room
- wat piment of sumak om mee te bestrooien
- zout en peper
Bak in een soeppan de ui, knof en gember mooi zacht in de olie. Voeg de rode kool, komijn en chilivlokken toe en bak een paar minuten mee. Blus af met het water en voeg het bouillonblokje en het citroensap toe. Laat een klein uurtje zachtjes koken. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Mocht de soep wat te dik zijn leng 'm dan aan met een beetje water.
Serveer met een schepje zure room in het midden en in mijn geval wat sumak eroverheen.
Dit recept is smaakvol, rijk en toch heel laag in calorieën. Zure room is veel minder vet dan creme fraiche en verder zit er alleen een beetje olie in. Zorg er wel voor dat de rodekool botergaar is, anders is de soep echt niet lekker.
We aten er een stokbroodje bij en Noora had in plaats van soep een lekkere salade. Hij was iets te pittig uitgevallen voor haar :).
Die gaan we ook een keer maken :-) klinkt goed!
ReplyDelete