Dit is werkelijk een van mijn meest favoriete manieren om paprika te eten. Zoet, rijk, rokerig en zacht zijn de kernwoorden van een goede peperonata. Je kunt het als antipasti eten met een stuk stokbrood of je eet het bij pasta, zoals wij vandaag. Het belangrijkst is dat je de paprika's goed heet grillt zodat ze echt zwart blakeren. Het lekkerste zou zijn op de barbecue maar dat is voor januari niet echt handig. Ontvel ze daarna goed en je hebt de ruggengraat van het gerecht al te pakken. Daarnaast had Niels me verwend met een sublieme buffelmozzarella van de Kaaszaak. Deze is echt heel prijzig maar bij een gerecht als dit... genieten met je ogen dicht. Wil je het leuk houden, de AH heeft ook prima buffelmozzarella in van die plastic bakjes.
Je hebt nodig (voor2.5):
Je hebt nodig (voor2.5):
- 3 gele paprika's, schoon en in kwarten
- 1 rode puntpaprika, schoon en gehalveerd
- 1grote ui, in plakjes
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 2el kappertjes, uitgelekt en gehakt
- 2el balsamicoazijn
- 3el extra vergine olijfolie
- 200g buffelmozzarella, in stukken gescheurd
- zout en peper
- paar blaadjes fijngehakte basilicum
Zet de oven op grill stand 2. Wanneer deze warm is leg je de paprika's met de velkant naar boven op een stuk bakpapier boven in de oven. Blijf erbij want het kan heel hard gaan. Als het vel volledig is zwartgeblakerd neem je de stukken uit de oven, leg ze op wat aluminiumfolie en pak hier de paprika mee in. Laat 10 minuten liggen. Ondertussen verwarm je 1el olie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook zacht en goudbruin. Wanneer dit lekker staat weg te pruttelen kun je weer terug naar de paprika's, die nu door het stomen hun velletje goed willen loslaten. Haal alle velletjes eraf en snijd de paprika in reepjes. Voeg deze toe aan het ui/knoflook mengsel en laat nog 1 minuut mee stoven. Draai het vuur uit, voeg de resterende eetlepels olie, kappertjes, balsamico, zout en peper toe.
Serveer het met de mozzarella en basilicum er overheen.
Ernaast heb ik verse (Jumbo) ravioli met een simpel tomatenpuree-ui-olie-knoflook sausje en er overheen nog wat verse rode peper.
Voor Noora hebben we de rode peper uiteraard weggelaten. Maar ze was een beetje ziekjes en heeft sowieso alleen de kappertjes en mozzarella op. Het gekke kind heeft serieus alle kappertjes eruit gevist.
Geroosterde paprika's zijn idd very yummie!!:-p en dan samen met buffelmozzarrela is het feest echt compleet!!!
ReplyDeleteHeb deze peperonata vanavond gemaakt. Superlekker! :)
ReplyDeleteFijn dat ie lekker was!
ReplyDelete