Skip to main content

Pompoen Paprika Wortelsoep

Met dat mega druilerige weer van de laatste dagen had ik echt zin in een verwarmende soep. Eentje met wat zoets en pittigs, zodat je er daarna weer helemaal tegenaan kunt. Maar wel lekker light!
Dit keer een beetje fusion, met een bagel erbij met vers gemaakte guacamole. Voor Noora haal ik er altijd wat stukjes groente uit voor ik het pureer, samen met een bagel een prima maaltijd.
De soep is goed voor ongeveer 4 borden.

Je hebt nodig:

  • 250g flespompoen, in blokjes
  • 250g wortel, schoon en in plakjes
  • 1 oranje paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1/2 rode peper, fijngehakt (+wat plakjes ter garnering)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1tl komijnpoeder
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150ml kokosmelk (+een paar el ter garnering)
  • 2el balsamico
  • 2el olijfolie
  • zout en peper (eventueel)
  • ongeveer 1liter kokend water
Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg ui, peper, knoflook toe en laat op middellaag vuur mooi goudbruin stoven. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. Voeg komijnpoeder toe en bak even mee. Voeg de blokjes pompoen, paprika en wortel toe en bak ook 5 minuten mee. Vul de pan met het kokende water tot de groente net onder staat, voeg het bouillonblokje toe en laat met de deksel op de pan een kwartiertje zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met de staafmixer en voeg de kokosmelk toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Ik vond het in dit geval niet nodig maar als je van wat zouter houdt kan dat natuurlijk. Serveer met wat druppels balsamico en kokosmelk er voorzichtig overheen gedruppeld en wat mooie dunne plakjes rode peper.



Bij deze ook nog even mijn recept voor een snelle guacamole:
Meng 1 avocado in blokjes met 1/2 sjalotje (gesnipperd), 1/2 tomaat in blokjes, 1/2 rode peper (heel fijn gesneden), een kleingesneden teentje knoflook, een handje fijngesneden koriander en 2el griekse yoghurt. Maak af met zout en peper.
Op de bagel de guacamole nog wat lekkere veldsla  en klaar is Kees!

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is. Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker! Je hebt nodig: 110g stevige pasta 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk