Met dat mega druilerige weer van de laatste dagen had ik echt zin in een verwarmende soep. Eentje met wat zoets en pittigs, zodat je er daarna weer helemaal tegenaan kunt. Maar wel lekker light!
Dit keer een beetje fusion, met een bagel erbij met vers gemaakte guacamole. Voor Noora haal ik er altijd wat stukjes groente uit voor ik het pureer, samen met een bagel een prima maaltijd.
De soep is goed voor ongeveer 4 borden.
Je hebt nodig:
Dit keer een beetje fusion, met een bagel erbij met vers gemaakte guacamole. Voor Noora haal ik er altijd wat stukjes groente uit voor ik het pureer, samen met een bagel een prima maaltijd.
De soep is goed voor ongeveer 4 borden.
Je hebt nodig:
- 250g flespompoen, in blokjes
- 250g wortel, schoon en in plakjes
- 1 oranje paprika, in blokjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1/2 rode peper, fijngehakt (+wat plakjes ter garnering)
- 2 teentjes knoflook
- 1tl komijnpoeder
- 1 groentebouillonblokje
- 150ml kokosmelk (+een paar el ter garnering)
- 2el balsamico
- 2el olijfolie
- zout en peper (eventueel)
- ongeveer 1liter kokend water
Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg ui, peper, knoflook toe en laat op middellaag vuur mooi goudbruin stoven. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. Voeg komijnpoeder toe en bak even mee. Voeg de blokjes pompoen, paprika en wortel toe en bak ook 5 minuten mee. Vul de pan met het kokende water tot de groente net onder staat, voeg het bouillonblokje toe en laat met de deksel op de pan een kwartiertje zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met de staafmixer en voeg de kokosmelk toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Ik vond het in dit geval niet nodig maar als je van wat zouter houdt kan dat natuurlijk. Serveer met wat druppels balsamico en kokosmelk er voorzichtig overheen gedruppeld en wat mooie dunne plakjes rode peper.
Bij deze ook nog even mijn recept voor een snelle guacamole:
Meng 1 avocado in blokjes met 1/2 sjalotje (gesnipperd), 1/2 tomaat in blokjes, 1/2 rode peper (heel fijn gesneden), een kleingesneden teentje knoflook, een handje fijngesneden koriander en 2el griekse yoghurt. Maak af met zout en peper.
Op de bagel de guacamole nog wat lekkere veldsla en klaar is Kees!
Comments
Post a Comment