Skip to main content

Quiche met Pasen

Op eerste paasdag waren we bij mijn de opa en oma van Noora uitgenodigd om paaseieren te komen zoeken en te brunchen. Mijn zusje en ik hadden afgesproken beide iets lekkers mee te nemen hiervoor; zij had gevulde eieren gemaakt in de vorm van kuikentjes en ik dacht dat een lekkere quiche wel een goed idee was. Ik heb een recept van Chicks love Food gebruikt, het originele recept vind je hier. Maar ik kan het dan weer niet laten om er mijn eigen draai wat aan te geven en er wat meer smaakmakers aan toe te voegen. Ook schaven ze in het originele recept de groentes met een kaasschaaf, ik heb het met een dunschiller gedaan. Dan heb je wel heul veul plakjes maar het eet echt heel erg lekker weg later. Uiteraard ben je met een kaasschaaf een stuk sneller klaar maar het is een lekker rustgevend karweitje om deze taart in elkaar te zetten. 

Voor 8 flinke stukken heb je nodig:

  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 2 grote courgettes
  • 2 grote winterpenen
  • 4 gegrilde paprika's uit pot (geel of rood)
  • 3 eieren
  • 125ml slagroom
  • 1/2 sjalotje, ragfijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, ragfijn gesnipperd
  • 4 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 graden en ontdooi de plakjes bladerdeeg. Schaaf alle groentes in plakjes en snij de paprika in repen. Blancheer de repen wortel 2 minuten in kokend water. Bekleed een grote taartvorm met de bladerdeeg en een zet een opgerold plakje courgette in het midden. Wikkel er dan afwisselend een plakje wortel en courgette doorheen en af en toe een stukje paprika. Ga zo door tot hij helemaal vol is.



Meng de eieren met de slagroom, ui, knoflook, tijm, peper en zout en giet dit over de taart. 
Ik had het recept aangehouden hiervoor van de Chicks (zij gebruikten 250ml slagroom) maar dan zie je de mooie bloemvorm niet meer zo goed, zie de foto hieronder.
Zet de quiche voor 50 minuten in de oven en eet hem meteen of warm hem later op, dan is ie nog steeds lekker!


Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...