Skip to main content

Quiche met Pasen

Op eerste paasdag waren we bij mijn de opa en oma van Noora uitgenodigd om paaseieren te komen zoeken en te brunchen. Mijn zusje en ik hadden afgesproken beide iets lekkers mee te nemen hiervoor; zij had gevulde eieren gemaakt in de vorm van kuikentjes en ik dacht dat een lekkere quiche wel een goed idee was. Ik heb een recept van Chicks love Food gebruikt, het originele recept vind je hier. Maar ik kan het dan weer niet laten om er mijn eigen draai wat aan te geven en er wat meer smaakmakers aan toe te voegen. Ook schaven ze in het originele recept de groentes met een kaasschaaf, ik heb het met een dunschiller gedaan. Dan heb je wel heul veul plakjes maar het eet echt heel erg lekker weg later. Uiteraard ben je met een kaasschaaf een stuk sneller klaar maar het is een lekker rustgevend karweitje om deze taart in elkaar te zetten. 

Voor 8 flinke stukken heb je nodig:

  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 2 grote courgettes
  • 2 grote winterpenen
  • 4 gegrilde paprika's uit pot (geel of rood)
  • 3 eieren
  • 125ml slagroom
  • 1/2 sjalotje, ragfijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, ragfijn gesnipperd
  • 4 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 graden en ontdooi de plakjes bladerdeeg. Schaaf alle groentes in plakjes en snij de paprika in repen. Blancheer de repen wortel 2 minuten in kokend water. Bekleed een grote taartvorm met de bladerdeeg en een zet een opgerold plakje courgette in het midden. Wikkel er dan afwisselend een plakje wortel en courgette doorheen en af en toe een stukje paprika. Ga zo door tot hij helemaal vol is.



Meng de eieren met de slagroom, ui, knoflook, tijm, peper en zout en giet dit over de taart. 
Ik had het recept aangehouden hiervoor van de Chicks (zij gebruikten 250ml slagroom) maar dan zie je de mooie bloemvorm niet meer zo goed, zie de foto hieronder.
Zet de quiche voor 50 minuten in de oven en eet hem meteen of warm hem later op, dan is ie nog steeds lekker!


Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is. Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker! Je hebt nodig: 110g stevige pasta 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd ...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...