Op eerste paasdag waren we bij mijn de opa en oma van Noora uitgenodigd om paaseieren te komen zoeken en te brunchen. Mijn zusje en ik hadden afgesproken beide iets lekkers mee te nemen hiervoor; zij had gevulde eieren gemaakt in de vorm van kuikentjes en ik dacht dat een lekkere quiche wel een goed idee was. Ik heb een recept van Chicks love Food gebruikt, het originele recept vind je hier. Maar ik kan het dan weer niet laten om er mijn eigen draai wat aan te geven en er wat meer smaakmakers aan toe te voegen. Ook schaven ze in het originele recept de groentes met een kaasschaaf, ik heb het met een dunschiller gedaan. Dan heb je wel heul veul plakjes maar het eet echt heel erg lekker weg later. Uiteraard ben je met een kaasschaaf een stuk sneller klaar maar het is een lekker rustgevend karweitje om deze taart in elkaar te zetten.
Voor 8 flinke stukken heb je nodig:
Voor 8 flinke stukken heb je nodig:
- 7 plakjes bladerdeeg
- 2 grote courgettes
- 2 grote winterpenen
- 4 gegrilde paprika's uit pot (geel of rood)
- 3 eieren
- 125ml slagroom
- 1/2 sjalotje, ragfijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook, ragfijn gesnipperd
- 4 takjes tijm, alleen de blaadjes
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 graden en ontdooi de plakjes bladerdeeg. Schaaf alle groentes in plakjes en snij de paprika in repen. Blancheer de repen wortel 2 minuten in kokend water. Bekleed een grote taartvorm met de bladerdeeg en een zet een opgerold plakje courgette in het midden. Wikkel er dan afwisselend een plakje wortel en courgette doorheen en af en toe een stukje paprika. Ga zo door tot hij helemaal vol is.
Meng de eieren met de slagroom, ui, knoflook, tijm, peper en zout en giet dit over de taart.
Ik had het recept aangehouden hiervoor van de Chicks (zij gebruikten 250ml slagroom) maar dan zie je de mooie bloemvorm niet meer zo goed, zie de foto hieronder.
Zet de quiche voor 50 minuten in de oven en eet hem meteen of warm hem later op, dan is ie nog steeds lekker!
Comments
Post a Comment