Niels vierde afgelopen zondag zijn verjaardag en ik had nog een hoop dingetjes over, zoals heerlijke kalamata olijven. Mijn vriendinnetje Marisa vertelde laatst dat zij een zalmlende een korst had gegeven van zongedroogde tomaten en allerlei lekkers, dat vond ik een heel goed idee. Wat lekkere aardappeltjes en een warme salade erbij en we hebben weer een klein feestje!
De roseval aardappeltjes heb ik in een hete oven gegaard met wat Baharat, olijfolie en zout erover, voor de precieze bereidingstijd kun je in een van mijn eerdere recepten kijken.
Je hebt nodig:
Voor de salade heb je nodig:
De roseval aardappeltjes heb ik in een hete oven gegaard met wat Baharat, olijfolie en zout erover, voor de precieze bereidingstijd kun je in een van mijn eerdere recepten kijken.
Je hebt nodig:
- 400g zalmfilet
- 8 kalamata olijven, fijngehakt
- 1/2 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
- 1tl Caribbean Spice, van Jonnie Boer
- beetje zout en peper
- olijfolie
- scheutje witte wijn
Leg de zalmfilet in een ovenschaal en schenk er de wijn bij. Giet een beetje olijfolie over de zalm en wrijf dat uit, zo voorkom je dat de zalm uitdroogt. Meng alle andere ingredienten tot een soort tapenade en beleg de zalm ermee. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif deze voor ongeveer 20 minuten in een hete oven (220 graden) tot de zalm gaar lijkt maar nog roze vanbinnen. Bij mij gingen ze dus onder de aardappeltjes. De wijn zorgt ervoor dat de zalm stoom krijgt en zo extra gaart, daarnaast zorgt het voor een lekker zuurtje.
Die potjes van Jonnie zijn lekker! |
- 100g kleine groene asperges, in tweeën
- 200g babybietjes, in kwarten (AH)
- 50g veldsla
- 1/2 teentje knoflook, fijngehakt
- 3el balsamicoazijn
- 1el olijfolie
- 1el extra vierge olijfolie
- zout en peper
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de asperges toe. Bak deze goed heet tot ze echt wat bruin kleuren. Doe de knoflook en bietjes erbij en laat een minuutje meebakken. Voeg de balsamico toe en draai het vuur laag, zo krijgen de groentes een mooi gekarameliseerd laagje. Voeg zout en peper toe en schep op de sla die je al op je borden hebt gelegd. Besprenkel met nog wat druppels olijfolie.
Voor het oog en de smaak heb ik over de salade en de vis nog wat gehakte platte peterselie gestrooid maar dat was omdat ik het nog in huis had, geen verplichting!
Noora vond de bietjes ook heerlijk, al zei ze telkens 'nee, rode kool!'. Ook erg fijn dat ze dan haar rode bietenhandjes schoonmaakt in haar haar. Maar ik klaag niet, ben al erg blij dat ze haar bord praktisch leeg had in deze 'nee' fase!
Comments
Post a Comment