Skip to main content

restaurant de Visserij

Afgelopen zondag zijn we met z'n drieën bij restaurant de Visserij een hapje gaan eten. Het is net 2 weken open, heeft nog een experimentele kaart maar we dachten dat het toch wel de moeite was. 
We werden hartelijk ontvangen door de eigenaar van de Burgerij (hun andere restaurant) en konden een plaatsje uitkiezen in het nog rustige restaurant, we waren nl. vrij vroeg. 
Na een paar heerlijke oesters zijn we gegaan voor het Visserij Plateau de Luxe, een heerlijke verzameling van verschillende vissoorten en schaaldieren; gerookte zalm, Hollandse garnalen, kokkels, mosselen, gerookte paling, gerookte makreel, tonijnsalade, crabsalade, zalmsalade en 2 langoustines. Daarbij nog wat tomaatjes, kappertjes, wakame en een viertal verschillende sausjes. Nog wat stokbrood met kruidenboter erbij en het plaatje was compleet. 
De smaken voldeden prima, alle vis was vers en er zat een lekkere kruidenmix over de gerookte zalm. Een aantal sausjes was huisgemaakt, een aantal volgens mij niet (honing mosterd dressing en ravigotesaus?) maar dat mag de pret niet drukken. 


Er zijn wel een aantal verbeterpuntjes waar nog aan gewerkt kan worden. Zo was het brood vrij weinig (en niet erg vers) en hebben we een aantal keer bij gevraagd. Het is ook jammer dat we een aantal keer op zoek moesten naar een serveerster omdat ze ontzettend weinig binnen rondliepen (het terras zat vol). Dit is iets wat ons in de Burgerij ook was opgevallen, de dames en heren van de bediening zijn of overal, of nergens. De tafel achter ons stond niet op om dingen te vragen en had daardoor pas het voorgerecht toen wij al bijna klaar waren, terwijl ze maar tien minuten later binnen waren.
Maar ze verdienen zeker een tweede kans, als de kaart wat is uitgebreid en het personeel wat beter is ingewerkt! 

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...