Ik heb het al eens vaker gezegd; met warm weer heb ik geen zin in warm eten. Wel heb ik zin in lekker eten. Dat altijd! Het werd dus een snelle aardappelsalade met gegrilde groene asperges en een gepocheerd eitje. Ik had ook nog een blikje mooie sardines uit Portugal, dat hebben we er ook maar bij opengetrokken. Er is iets vreselijk decadent aan asperges met een gepocheerd eitje, dat moet je echt eens proberen, zeker als je weinig werk hebt aan de rest van het eten.
Je hebt nodig:
Je hebt nodig:
- 600g vastkokende aardappelen gewassen en in flinke blokken
- 3 wortelen (ik had 2 gele en 1 paarse) 2 grof gesneden en 1 in juliennereepjes
- 1/2 sjalot, in plakjes
- 2el light mayonaise
- 2el ricotta
- sap van 1/2 citroen
- 1tl mosterd
- 1el dille
- zout en peper
Kook de aardappelen en de 2 wortelen gaar en giet af. Maak ondertussen een dressing van de mayo, ricotta, citroensap, mosterd, dille, zout en peper. Wanneer de aardappelen iets zijn afgekoeld meng je ze met de dressing, sjalot en jullienne van wortel. De saus trekt mooi in de aardappelen als je ze nog warm met de dressing mengt.
Wanneer dit klaarstaat kun je de asperges maken. Hiervoor heb je nodig:
- 300g groene asperges, de onderste helft geschild
- olijfolie
- 1 teen geperste knoflook
- sap van 1/2 citroen
- zout en peper
- Grillpan
- 3 eitjes
- steelpan met 1 liter kokend heet water, daarin 2el azijn vermengd
Zet de grillpan op middelhoog vuur. Meng de asperges met de olie, knof, zout en peper. Leg ze zodanig in de grillpan dat ze dwars op de strepen liggen. Zorg dat ze mooie streepjes krijgen, dat duurt ongeveer 10 minuten. Wanneer ze klaar zijn blus je ze af met het citroensap
Ondertussen kun je de eitjes pocheren, dit kun je het beste 1 tegelijk doen. Zet het hete water met azijn op een laag pitje zodat het water net niet kookt. Breek een ei in een klein kommetje en laat deze zacht in het water glijden. Kom er nu 3-4 minuten niet aan, daarna kun je ze met een schuimspaan uit het water vissen. Laat ze even uitlekken terwijl je de andere doet. Wanneer de laatste in de pan ligt maak je de borden op met de salade en asperges, bovenop de asperges gaat het eitje met nog een beetje zout op de dooier.
Smakelijk!
Comments
Post a Comment