Skip to main content

Walking dinner, eerste grote catering opdracht

Afgelopen vrijdag vond in het Veemarktkwartier Tilburg het eerste Walking Dinner plaats. Een kennismakingsrondje door allerlei bedrijven gevestigd rond poppodium 013. Er werden vijf locaties aangedaan: Avec trapte af met een borrel met appetizers, De Plint verzorgde een voorgerecht, ReNewt deed het hoofdgerecht, het Faxx gebouw had een barbecue en en the Qlubhouse verzorgde een afterparty met hapjes. (ergens onderweg zijn ze een toetje vergeten :))
Ik mocht voor De Plint een voorgerecht maken bestaande uit vijf Midden-Oosterse hapjes:

  • een spiesje van pittig gemarineerde meiraap met ingelegde citroen
  • wortelhummus op een plakje komkommer met kruidenolie
  • bietenmousse met ricotta in een krokantje
  • Baba Ghanoush van courgette met chilipijnboompitten op een lekker toastje
  • een stukje fritatta met saffraan, wortelgroentes en feta met een lekker tomaatje erop
Aangezien het voor 60 mensen was vond ik het erg spannend om het helemaal alleen te serveren. Ik was dan ook erg blij dat Deborah mij een handje kwam helpen. We werkten samen als een geoliede machine, echt zo fijn!

De reacties op het eten waren over het algemeen erg positief; de wortelhummes en Baba heeft iedereen opgegeten, de fritatta en bietenmousse zijn een enkele keer blijven liggen. Alleen de pittige meiraapjes waren voor sommigen wat te veel. Maar aan de andere kant heb ik van de liefhebbers van pittig de meest positieve reacties gehad! Iemand zei dat het juist goed was af en toe wat risico te nemen, zo onderscheid je je van de middenmoters. 

de eerste mensen druppelen binnen




Het avondje was voor Deborah en mij in ieder geval erg geslaagd. Het is echt heel fijn om mensen te zien genieten van jouw eten en daarna zoveel positieve feedback te krijgen. De volgende keer zou ik weer iets pittigs maken, maar dan de hoeveelheid ervan verminderen, zodat het niet te veel is voor je smaakpapillen. Maar al doende leert men!

en toen was het op


Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is. Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker! Je hebt nodig: 110g stevige pasta 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd ...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...