Vorig jaar rond deze tijd maakte ik een heerlijke taart met dezelfde vruchten, dit keer is het eigenlijk nog simpeler. Wederom een etentje met fijne vrienden, waarbij een licht zomers toetje op z'n plaats is. Het recept is geinspireerd op een recept uit Niven 80/20, een boek dat ik afgelopen jaar voor mijn verjaardag heb gehad van degene die nu ook het toetje krijgt :). Enjoy!
Voor vier personen heb je nodig:
Voor vier personen heb je nodig:
- 250g ontpitte en gehalveerde kersen
- 250g schoongemaakte aardbeien, in kwarten
- 250g blauwe bessen
- 125g zure room
- 1el poedersuiker
- 1 vanillestokje
- 50g suiker
- het geel van 1 citroenschil, in dunne reepjes gesneden
Begin ruim van tevoren met het wassen van het fruit, dat moet mooi droog zijn wanneer je het gaat serveren.
Zet de stukjes citroenschil op in een pannetje met een bodem koud water, laat aan de kook komen en giet af. Doe dit zo nog 2 keer, haal dan de schilletjes uit het pannetje. Vermeng de 50g suiker met 50ml water, kook dit tot suikerwater en bewaar hierin de citroenschil tot je gaat serveren.
Meng de zure room met het merg van de vanillepeul en de poedersuiker en bewaar tot serveren in een spuitzak in de koelkast.
Voor de opmaak van het bord spuit je een flinke dot zure room aan de zijkant, veeg deze uit met de bolle kant van een lepel. Rangschik aan de andere kant het fruit mooi en steek daar wat sprietjes citroenschil tussen.
Ik had nog wat mooie venkelbloemetjes en takjes in de tuin, vond het toch wel mooi aks er nog wat groens op het bord lag. En het drop achtige van venkel past qua smaak heerlijk bij het fruit!
Comments
Post a Comment