Het is eindelijk weer eens warm weer! Normaal maak ik dan iets kouds, vandaag vond ik een frisse hartige taart ook wel een goed idee. Met filodeeg en ricotta, beide lichtere varianten dan bladerdeeg en creme fraiche. Begeleid door een lekkere salade een prima avondmaaltje!
Je hebt nodig:
Voor de salade meng je alle ingredienten, dat is dat. Simpel maar heerlijk.
Je hebt nodig:
- 500g gewassen spinazie (hou 75g apart voor de salade)
- 150g ricotta
- 2 bosuitjes, fijngesneden
- 1 teen heel fijngehakte knoflook
- de blaadjes van 10 takjes tijm
- handje fijngehakte basilicum
- 2 eieren
- 5 vellen filodeeg
- 50g parmezaan, in plakjes
- beetje olie
- zout en peper
- kleine springvorm
Voor de salade:
- de overgebleven spinazie
- 1 paprika, gehalveerd
- 4 pomodoritomaatjes, in kwarten
- handje gehalveerde olijfjes
- zout, peper
- citroensap en olijfolie
Zet de oven aan op 200 graden. Leg de paprika alvast in de oven om te garen, na 40 minuten kun je deze eruit halen om wanneer hij is afgekoeld het vel eraf te trekken. Daarna kun je de paprika in reepjes snijden.
Vet de springvorm in met een beetje olie, leg er mer de punten wat uitstekend een vel filodeeg in. Smeer dit ook in met een beetje olie en leg er deels overlappend weer een vel in. Ga zo door tot de vellen op zijn en zet m dan 10 minuten in de oven (bij mij was het 15 minuten, dat was duidelijk iets te lang:)).
Ondertussen kun je mooi de vulling maken: Laat de spinazie slinken in de pan, laat daarna goed uitlekken. Roer de eieren los met de ricotta, tijm, basilicum, bosui, knoflook, zout en peper. Voeg de spinazie toe, roer door en doe het mengsel in de filodeeg vorm. Maak af met de plakjes parmezaan. Bak in ongeveer 30 minuten af, tot het ei gestold is.
Voor de salade meng je alle ingredienten, dat is dat. Simpel maar heerlijk.
Noora vond het filodeeg heerlijk! Al had ik dat wel verwacht, het deed haar aan chipjes denken. De vulling vond ze wat minder maar de paprika ging er verassend goed in. Het was de eerste keer dat ze dat met smaak at...
Comments
Post a Comment