Een mooie symmetrie; 1 jaar en 1 week geleden schreef ik mijn eerste entry op deze blog, vandaag de 100e! In die tijd heeft het me veel gebracht: Veel meer kennis, van koken met- en zonder recept; de uitdaging om nieuwe ingredienten uit te proberen. Ik heb mijn eerste grote cateringklus gehad; heb granola's en jam verkocht op de Dwalerij (28 augustus weer!) en er is alweer uitzicht op een nieuwe opdracht...
Ik wil Niels, Marije, Debby, Deborah en mijn schoonouders super bedanken voor de steun en de incidentele schop onder mijn kont, zonder jullie was ik zo ver niet gekomen!
Uiteraard sluiten we dit verhaal niet zo af, er mag nog wel een receptje achteraan:
Voor 2 personen en een kleine heb je nodig:
Ik wil Niels, Marije, Debby, Deborah en mijn schoonouders super bedanken voor de steun en de incidentele schop onder mijn kont, zonder jullie was ik zo ver niet gekomen!
Uiteraard sluiten we dit verhaal niet zo af, er mag nog wel een receptje achteraan:
Voor 2 personen en een kleine heb je nodig:
- 1 courgette, in dunne plakjes
- 50g blanke amandelen
- 150g gemengde quinoa
- 1 teen knoflook, heel fijn gehakt
- 1 tomaat, zonder vocht en in blokjes
- 1 fijngesneden bosuitje
- pitjes van 1 granaatappel
- 1 avocado, in blokjes
- 3el krenten
- handje gesneden munt
- handje gesneden koriander
- olijfolie en 2el extra vierge voor de dressing
- sap van 1/2 citroen
- zout en peper
- eventueel erbij: Gebakken vegaworstjes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes courgette op een bakmat op de bakplaat en hou een hoekje over waar je de amandelen legt. Bestrijk alles (ook de amandelen) met een laagje olie, kruid de courgettes met peper en zout. Zet ze nu voor ongeveer 10 minuten in de oven, dan beginnen ze net bruin te worden. Haal uit de oven, doe de courgettes in een grote schaal en houd de amandelen apart. Deze zijn nu mooi geroosterd.
Zet de quinoa op met 350ml water, kook zo'n 8 minuten tot ze gaar zijn en het water ingetrokken is. Ondertussen kun je de rest van de salade afmaken: Voeg aan de courgettes de extra vierge olijfolie, citroensap, krenten en knoflook toe, roer dit eerst goed door. Dan de tomaat, bosui, de helft van de granaatappelpitjes, munt, koriander en avocado erbij. Op het laatst voeg je de nog warme quinoa toe, meng goed door.
Serveer bestrooid met de rest van de granaatappelpitjes en de amandelen.
Comments
Post a Comment