Skip to main content

Restaurant Frank en Vrij

In de Willem II straat zit sinds een maandje een nieuw restaurant, Frank en Vrij. Klaarblijkelijk voelde stadsheer Willem de Tweede zich hier zo thuis dat hij frank en vrij kon ademen, vandaar de naam. Mijn eerste associatie was de zielige Disney film Frank en Frey, over een vos en een jachthond. Gelukkig heeft het restaurant daar niks mee te maken.
Omdat Niels en ik een filmavondje voor onszelf hadden leek het ons leuk ze eens uit te proberen. Met een kleine maar gezellige kaart met gerechten op voorgerecht formaat ideaal, kun je lekker alles van elkaar uitproberen.

Van de verschillende gerechtjes waren er een aantal uitschieters: Het warme brood met aioli en kruidenaioli was werkelijk verukkuluk. De salsa bij de tortillachips was duidelijk huisgemaakt en heerlijk fris met munt erin. De Bavette met kruidenolie was botermals en heel goed bereid.
Er waren nog een aantal schoonheidsfoutjes: Bij het kaaspasteitje was zoveel honing gebruikt dat het wel een nagerecht leek. De truffelkroketjes hadden een heerlijke vulling maar waren niet krokant gebakken, ze hadden behoorlijk wat frituurvet opgezogen.
Omdat we rond 20.15 weg moesten hadden we dat tijdig aangegeven, het is dan jammer dat de 4 warme gerechtjes dan pas om 19.55 worden geserveerd. Die hebben we dus behoorlijk naar binnen moeten schuiven. Uiteindelijk waren we alsnog exact op tijd bij de film maar het eet toch wat gezelliger als je dat rustig kunt doen :).
De ober deed in ieder geval erg zijn best het ons naar de zin te maken, de wijn en koffie was overheerlijk, We komen zeker nog eens terug als de kaart weer gewisseld is (elke 3 maanden).

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...