Skip to main content

Terug van vakantie!

Wat hebben wij een paar heerlijke weken gehad in Italië! Na anderhalve week in een huisje aan het Comomeer nog een kleine week in een prachtig huisje in de Italiaanse alpen. Uiteraard heerlijk gegeten, al hebben we wel eens gezondigd met het vlees, de Italianen kunnen het blijkbaar moeilijk achterwege laten.  Bij het huisje in de alpen (ons Heidi huisje) hadden we een klein moestuintje met ui, prei, cavolo nero, peterselie en borlottibonen. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt, omdat ik toen we er aankwamen geen verse groentes bij me had. Aangezien we op 1250m hoogte zaten was een tripje naar de supermarkt een aardige onderneming :).



Buiten de deur hebben we het lekkerst gegeten bij Agriturismo La Fiorida. We gingen voor een simpele lunch maar zijn totaal overdonderd weggegaan (en 90,- armer). In Italië kun je prima een antipasti en een voorgerecht nemen in plaats van voor-en hoofdgerecht, het voorgerecht is eigenlijk altijd pasta of risotto. Mijn antipasti hieronder zijn met ricotta gevulde courgettebloemen in een saffraansausje. Als 'voorgerecht' had ik pasta, genaamd Pizzoccheri; gemaakt van boekweitmeel met een saus van kaas en salie. Niet erg appetijtelijk om te zien maar o zo lekker!
Noora kreeg haar gerecht tijdens onze eerste gang en heeft een uur lang heerlijk zitten smikkelen. Ze kreeg een flink stuk vlees met gebakken aardappeltjes, haar favoriete kostje :)



Maar het is nu ook wel weer heel fijn om weer thuis te zijn en weer diverser te kunnen koken als alleen Italiaans. In het weekend de sobanoodles met mango weer gemaakt, gisteren gebakken aardappelschotel met ei (daar krijgen jullie binnenkort het recept van) en vandaag lekkere rijst met clams. Maar dat staat in de volgende post!












Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...