Wat hebben wij een paar heerlijke weken gehad in Italië! Na anderhalve week in een huisje aan het Comomeer nog een kleine week in een prachtig huisje in de Italiaanse alpen. Uiteraard heerlijk gegeten, al hebben we wel eens gezondigd met het vlees, de Italianen kunnen het blijkbaar moeilijk achterwege laten. Bij het huisje in de alpen (ons Heidi huisje) hadden we een klein moestuintje met ui, prei, cavolo nero, peterselie en borlottibonen. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt, omdat ik toen we er aankwamen geen verse groentes bij me had. Aangezien we op 1250m hoogte zaten was een tripje naar de supermarkt een aardige onderneming :).
Buiten de deur hebben we het lekkerst gegeten bij Agriturismo La Fiorida. We gingen voor een simpele lunch maar zijn totaal overdonderd weggegaan (en 90,- armer). In Italië kun je prima een antipasti en een voorgerecht nemen in plaats van voor-en hoofdgerecht, het voorgerecht is eigenlijk altijd pasta of risotto. Mijn antipasti hieronder zijn met ricotta gevulde courgettebloemen in een saffraansausje. Als 'voorgerecht' had ik pasta, genaamd Pizzoccheri; gemaakt van boekweitmeel met een saus van kaas en salie. Niet erg appetijtelijk om te zien maar o zo lekker!
Noora kreeg haar gerecht tijdens onze eerste gang en heeft een uur lang heerlijk zitten smikkelen. Ze kreeg een flink stuk vlees met gebakken aardappeltjes, haar favoriete kostje :)
Maar het is nu ook wel weer heel fijn om weer thuis te zijn en weer diverser te kunnen koken als alleen Italiaans. In het weekend de sobanoodles met mango weer gemaakt, gisteren gebakken aardappelschotel met ei (daar krijgen jullie binnenkort het recept van) en vandaag lekkere rijst met clams. Maar dat staat in de volgende post!
Comments
Post a Comment