Ik vroeg gisteren aan Niels wat hij wilde eten en het antwoord was; soep. Ik had nog een pot tomatensap van een tomatenboerderij staan en dus werd het tomatensoep. Je kunt in het recept ook biologische tomatensap van de supermarkt gebruiken, daar wordt ie niet minder lekker door. Het geheime ingrediënt van deze soep, het onderdeel dat het zo ultiem maakt is.... Appelmoes! De tomatensoep die je van de chinees kunt eten wordt er ook mee gezoet en het geeft de soep een fijne structuur. Wil je van dit recept een Chinese soep maken vervang de balsamico dan voor 2x de hoeveelheid gembersiroop en de pasta voor rijst of glasnoedels, maak hem dan wat dikker met maizena en meer appelmoes. Je krijgt dan een friszure soep.
Deze soep is meer verwarmend en hartig, door de pasta die ik heb gebruikt mooi gevuld. De pasta heet Anellini maar je kunt deze ook vervangen door letterpasta of fijngeknepen vermicelli.
Hier thuis was de soep in ieder geval een heel groot succes, Niels had al lang niet meer zo'n lekkere soep op zei hij en Noora heeft haar bord praktisch afgelikt.
Voor 6 borden heb je nodig:
Deze soep is meer verwarmend en hartig, door de pasta die ik heb gebruikt mooi gevuld. De pasta heet Anellini maar je kunt deze ook vervangen door letterpasta of fijngeknepen vermicelli.
Hier thuis was de soep in ieder geval een heel groot succes, Niels had al lang niet meer zo'n lekkere soep op zei hij en Noora heeft haar bord praktisch afgelikt.
Voor 6 borden heb je nodig:
- 2el olijfolie
- 1 grote ui, grof gesnipperd
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 2 wortels, in stukjes
- klein blikje tomatenpuree
- 1 liter kokend water
- 1 groentebouillonblokje
- half paddenstoelenbouillonblokje
- 0.5l tomatensap
- 75g appelmoes
- 1el balsamico azijn
- scheutje kook-of koffieroom
- zout en peper
- 4 ontvelde roma tomaten
- 1 fijngehakt bosuitje
- beetje basilicum, in reepjes
Verhit de olijfolie in een soeppan op middellaag vuur. Voeg ui en knoflook toe en laat in 10 minuten zacht worden en iets bruin. Voeg de wortels en tomatenpuree toe en laat deze even meebakken zodat hij ontzuurt. Blus af met het hete water, boeg bouillonblokjes en tomatensap mee en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
Ondertussen kun je mooi de tomaten ontvellen; ik doe dat door de tomaten ingekerfd in een schaal te leggen en deze te overgieten met kokend water. Laat 1 minuut staan en je kunt het vel perfect verwijderen zonder dat de tomaat helemaal zacht geworden is. Snij drie van de 4 tomaten in grove blokjes en bewaar er 1 voor een lekker beleg voor op het brood dat je erbij serveert.
Pureer de soep met de staafmixer en breng de soep op smaak met de appelmoes, balsamico, koffieroom, zout en peper. Voeg de pasta toe en laat meekoken tot deze gaar is. Voeg de grof gehakte roma tomaten en de bosui toe, serveer met wat basilicum.
De overige tomaat snij je heel fijn, net zoals 2 blaadjes basilicum en een kwart teentje knoflook. meng in een bakje met zout, peper en extra vergine olijfolie. Smeer op een geroosterd stukje (stok)brood en je hebt heel eenvoudig je eigen bruschetta gemaakt. Smakelijk!
Comments
Post a Comment